Voortgang herinrichting Stationsomgeving Putten

PUTTEN De herinrichting van de Stationsomgeving in Putten is half augustus van start gegaan. ,,We maken de stationsomgeving klaar voor de toekomst door het aanpassen van (fiets)parkeerplaatsen en de toegang tot het station en de perrons, het verbeteren van de verkeersveiligheid en een betere informatievoorziening in een prettige, groene omgeving", aldus de gemeente in een persbericht. Maandag 14 september starten de werkzaamheden voor de nieuwe fietsenstalling aan de oostzijde van het station (locatie van de huidige autoparkeerplaats achter de Oude Deel). De huidige fietsenstalling wordt verplaatst en er worden extra fietsenparkeerplaatsen gerealiseerd.

Station Putten krijgt 472 extra fietsparkeerplaatsen met overkapping. De nieuwe fietsenstalling is naar verwachting medio november gereed. Na de uitbreiding is het straks optimaal over stappen voor reizen met de trein. In totaal zijn er na de uitbreiding 952 fiets/bromparkeer plaatsen bij station Putten.

Voor de fietsers zijn tijdelijk fietsenrekken geplaatst op het terrein achter de Oude Deel. Vanaf vrijdag 11 september kunnen fietsers al gebruik maken van de tijdelijke fietsenrekken, vanaf dinsdag 15 september is dit terrein volledig ingericht met 400 fietsenrekken (dit zijn 125 fietsparkeerplaatsen meer dan in de huidige fietsenstalling).

Fietsers moeten vanaf 14 september hun fiets stallen op deze tijdelijke fietsparkeerplaats. Dit wordt aangegeven door middel van borden en vanaf 14 september gaan we de fietsen voorzien van fietslabels om de fietsers ook op locatie te informeren.

Reizigers die hun fiets in een fietskluis hebben staan, kunnen deze blijven gebruiken totdat ze bericht krijgen dat hun nieuwe kluis klaar is. Dat zal naar verwachting medio oktober 2015 zijn.

Maandag 21 september starten de werkzaamheden aan de toegangsweg naar het station en de parkeerplaats. Zowel de parkeerterreinen aan de oostzijde als de toegangsweg naar het stationsgebouw zijn dan afgesloten voor auto's en bus.

Reizigers kunnen hun auto vanaf maandag 21 september parkeren op het parkeerterrein aan de westzijde van het station (aan de kant van Benegas) of op het tijdelijke parkeerterrein, dat aan de Nijverheidsweg is aangelegd.

De afsluiting zal naar verwachting twee weken duren. Automobilisten worden via borden geïnformeerd.

Omdat de lijnbus vanaf maandag 21 september tot en met 2 oktober niet bij het station terecht kan, is een tijdelijke bushalte aan de Nijverheidsweg gerealiseerd. Reizigers worden via verwijzingsborden geïnformeerd.

De aanpassing van de hellingbaan/perronopgang aan de westzijde (de kant van Benegas) is bijna gereed. De helling is minder steil gemaakt, zodat deze voldoet aan de huidige eisen voor (rolstoel) toegankelijkheid.