• Piroschka van de Wouw

Wandelen voor Duchenne

PUTTEN De vijfde editie van de Puttense Wandeltocht van Duchenne vindt plaats op zaterdag 18 juni. Het aantal inschrijvingen stijgt gestaag: nu al bijna tweehonderd mensen zullen meelopen voor het goede doel. ,,We staan dit jaar voor het eerst in de nationale Wandelkalender", vertelt organisator Ronald van Dijk. ,,We rekenen daarom op een flink aantal extra inschrijvingen. Voorzichtige schatting? Tegen de vijhfhonderd mensen, daar gaan we wel van uit en dat zijn er dan weer meer dan vorig jaar. We begonnen vijf jaar geleden met zo'n 150 lopers. We groeien elk jaar een beetje".

Wandelaars kunnen meedoen aan vier afstanden: 5, 15, 25 of 40 kilometer. Dat is leuk voor de recreanten en liefhebbers van stevige wandeltochten. Maar zo een maand voor de Vierdaagse is vooral de 40 kilometer een prima training. De wandeltocht voert elk jaar weer langs andere routes door de bossen en het buitengebied van Putten en Ermelo, maar de routes blijven een verrassing tot de vrijdagavond voor de start. Wel wil van Dijk verklappen dat een deel van de route door het centrum van Putten gaat. De wandelaars komen dit jaar door de Achterstraat en gaan via het tunneltje onder de Nijkerkerstraat door Husselerveld richting station. Start en finish zijn bij

café-cafetaria De Oude Deel.

Dit jaar is er speciale aandacht voor de kinderen. Aan de 5 kilometer zal een flinke groep kinderen meedoen. Zij lopen om aandacht te vragen voor kinderen die lijden aan de Ziekte van Duchenne. Dat is een progressieve spierziekte waar ook een aantal kinderen uit Putten en Ermelo aan lijdt. Bij de Oude Deel zijn er springkussens en andere activiteiten voor de kinderen. En onderweg is er iets lekkers voor hen. Dresscode voor de kids: 'Cowboys en Indianen'.

Ronald van Dijk roept de inwoners van Ermelo en Putten op de wandelaars een hart onder de riem te steken en hen aan te moedigen. ,,We lopen allemaal voor het goede doel. Dat is wel een aanmoediging waard. En mocht het onverhoopt warm zijn, dan zijn water of een andere verfrissing van harte welkom. We kijken al maanden uit naar deze dag. Het wordt weer een fantastische happening, mede dankzij sponsoren, vrijwilligers en verkeersregelaars die zich allemaal belangeloos inzetten. Zelfs de Kajuitzangers zingen gratis een deuntje voor ons. Het is Putten op zijn best!"

Inschrijven is nog mogelijk. Deelname kost 5 euro voor de kinderen en de 5 km. Overige afstanden 10 euro. Opgave via deoudedeel@gmail.com of bel: 0341-352579 of 06-52381082.