Wandeltocht voor Duchenne levert 6900 euro op

PUTTEN Het weer was prachtig en de sfeer was goed; de Wandeltocht voor Duchenne, dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door café-cafetaria De Oude Deel in Putten, was een

groot succes. Maar liefst 555 deelnemers schreven zich in en liepen de tocht uit. Vanaf 's ochtends 8.00 uur waren wandelaars onderweg om 5, 15, 25 of 40 kilometer te lopen voor het goede doel. Er deed dit jaar ook een grote groep kinderen mee die de 5 kilometer liep.

Start en finish waren bij De Oude Deel. Daar konden gasten ook lootjes kopen voor de verloting en traden de Kajuitzangers op met zeemansliederen. Het publiek zong uit volle borst mee. De verloting leverde ook nog eens de nodige bijdragen aan het goede doel bij.

Bijzondere gast was Arjan Tiemessen uit Hardenberg. Hij lijdt aan de ziekte van Duchenne en had de wensambulance ingeschakeld om een uurtje aanwezig te kunnen zijn bij De Oude Deel. Samen met vrienden en familie heeft hij armbandjes verkocht, dat bedrag (1126 euro) schonk hij aan de organisatie. Daarmee kwam het totaalbedrag op 6900 euro.

Organisator Ronald van Dijk: ,,Het was een compleet succes. We zijn hier zo blij mee! Maar zonder de hulp van sponsoren, vrijwilligers en verkeersregelaars had deze dag niet tot stand kunnen

komen. We danken iedereen die ons heeft geholpen en iedereen die iets heeft bijgedragen aan het goede doel. Men doet het allemaal voor niks. Dat is toch fantastisch!"

Op 17 juni 2017 is er weer een Wandeltocht voor Duchenne in Putten.