• Tim van Donkersgoed

Weerbaarheidstraining voor jongens gaat weer van start

PUTTEN De nieuwe weerbaarheidsgroep voor jongens, een samenwerking tussen het jongerenwerk van Jeugd-Punt en BuurtzorgJong, start op maandag 12 maart in Stroud. Gedurende tien weken wordt de training elke maandag van 16.00 tot 17.15 uur gegeven. Tijden kunnen in overleg met de deelnemers aangepast worden aan de laatste schooluren.

Bij de training ontdekken jongens samen met leeftijdsgenoten waar ze staan in het leven, wat hun eigen behoeftes zijn en hoe ze woorden kunnen geven aan wat ze vinden of welke emoties ze hebben. Het leert jongens een eigen mening te vormen hun gevoelens te kunnen uiten en onder woorden te brengen. Jongens leren daarnaast tijdens de training welke talenten ze hebben en hoe ze die kunnen inzetten en kunnen ontwikkelen. Dit alles wordt op een leuke en interactieve manier gedaan, door vooral met elkaar bezig te zijn.

Buurtzorg Jong is werkzaam vanuit CJG Putten als professionele hulpaanbieder voor gezinnen en jongeren van 0 tot 23 jaar. Jeugd-Punt is actief via jongerenwerkers voor alle jongeren in Putten om hen te helpen zich voor te bereiden op een plekje in onze samenleving.

Ouders die meer informatie willen of hun zoon willen opgeven, kunnen mailen naar dvc@jeugd-punt.nl of bellen naar 06-25335568. Er zijn geen kosten verbonden aan deze training. Meer informatie over de methodiek is te vinden op www.you-ng.nl.