• Wijnand Kooijmans

Wegen en fietspaden tussen stranden opgeknapt

PUTTEN De doorgaande wegen en fietspaden op de Stranden Nulde in Putten en Horst in Ermelo worden opgeknapt. In opdracht van Leisurelands is het bedrijf Dostal Wegenbouw hiermee aan de slag gegaan.

Wijnand Kooijmans

De werkzaamheden bestaan uit de reconstructie van bestaande wegen. De wegen zaten vol scheuren en gaten en op meerdere plaatsen kwamen er de boomwortels doorheen. De wegen worden van een nieuwe asfaltlaag voorzien en opnieuw van belijning voorzien. De breedte van de weg op de Palmbosweg op Strand Horst is ter hoogte van de jachthaven en Mc Donald's gedeeltelijk versmald om de verkeersveiligheid te verbeteren. Ook worden bomen en hagen aangeplant om beide gebieden aantrekkelijker te maken.

VERGROENEN Bij het opstellen van de plannen is Leisurelands uitgegaan van het streven duurzaam actief te zijn. Belangrijk onderdeel daarvan is het 'vergroenen' van een deel van het gebied. De aanplant van de bomen en hagen zorgt voor de versterking van de landschappelijke kwaliteiten en het vergroten van het groene karakter van de gebieden.

Leisurelands werkt bij al haar activiteiten aan een optimaal evenwicht tussen de 3 P's: 'People' (het gastvrij en veilig ontvangen van bezoekers), 'Planet' (passend voor wat betreft het landschap en de leefomgeving) en 'Profit' (duurzame winstgevendheid, gericht op de lange termijn).