• Lex van Lieshout

Wel groothandel, maar geen winkel toegestaan

PUTTEN In de in aanbouw zijnde bedrijfsunits aan de Industrieweg op bedrijventerrein Keizerswoert mag een technische groothandel worden gevestigd. Ook wordt detailhandel toegestaan, mits deze beperkt blijft tot een internetwinkel met beperkte afhaal- en afrekenmogelijkheden. Een showroom voor particulieren wordt niet toegestaan. Dat geldt ook voor winkelverkoop.

Wijnand Kooijmans

De klanten van de groothandel bestaan uit zowel particulieren als gemeenten en bedrijven, zoals installateurs, hoveniers, groothandels, bouwbedrijven, aannemers etc. Particulieren maken ongeveer dertig procent uit van het totale bestand aan klanten. De showroom wordt niet toegestaan omdat de gemeente het beleid hanteert dat niet de gehele dag klanten over de vloer mogen komen om spullen op te halen. Dat mag alleen op een locatie met de bestemming detailhandel.

De winkel wordt niet toegestaan in verband met de beleidsregels rond parkeren. Voorwaarde is dat klanten en personeel op eigen terrein van de groothandel moeten parkeren. Dat kan echter hier niet. Er kan alleen worden geparkeerd voor het gebouw. De daar gelegen parkeerplaatsen zijn bestemd voor alle daar in aanbouw zijnde bedrijfsunits en niet alleen voor klanten van aanvrager. Dat maakt dat het college van burgemeester en wethouders van mening is dat het risico bestaat dar bezoekers de auto's dan maar langs de Industrieweg parkeren. Dat wordt ongewenst gevonden.