Werkzaamheden herinrichting Stationsomgeving afgerond

PUTTEN Medio augustus is gestart met de herinrichting van de Stationsomgeving in Putten. Vrijdag 27 november 2015 zijn de werkzaamheden afgerond. De stationsomgeving is klaargemaakt voor de toekomst door het verdubbelen van het aantal fietsparkeerplaatsen, het verbeteren van de toegang tot het station en de perrons (ook voor minder validen), het creëren van Kiss & Ride plaatsen en het maken van een mooi plein waar het prettig verblijven is in een groene omgeving.

Verbetering toegankelijkheid aan de westzijde

Het perron aan de westzijde (kant van Benegas) heeft ter hoogte van de traverse (brug over het spoor) een extra opgang gekregen. Reizigers die hun auto aan deze zijde parkeren, hebben daardoor een directe toegang naar het perron en de traverse en hoeven niet meer om te lopen.

Ook is de hellingbaan/perronopgang minder steil gemaakt, zodat deze voldoet aan de huidige eisen voor (rolstoel) toegankelijkheid.

Fietsenstalling

De fietsenstalling aan de oostzijde is verplaatst en uitgebreid. Het totaal aantal fietsenklemmen is uitgebreid met 472, zodat er plaats is voor 952 fietsen.

Ook de fietskluizen zijn verplaatst. In totaal zijn er nu 32 fietskluizen, waarvan er 8 beschikbaar komen voor OV-fietsen. Naar verwachting kunnen reizigers vanaf medio december de OV-fietsen huren.

Inrichting

De bestaande bestrating van betontegels en asfalt is vervangen door een duurzame verharding van gebakken klinkers. Met deze nieuwe verharding en de inrichting van de ruimte met plantenbakken en zitmeubelen en een nieuwe verlichting is het stationsplein een visitekaartje voor Putten.

Beplanting

De gedenkboom (een Koningslinde die tijdens de Boomfeestdag van 20 maart 1991 is geplant ter herinnering aan de huwelijksdag van koningin Beatrix en Prins Claus op 10 maart 1966) heeft een nieuwe prominente plaats gekregen in de nieuwe fietsenstalling. Daarnaast is de beplanting aangepast om het station meer openheid en sociale veiligheid te geven en er is veel nieuw groen toegevoegd, zoals grote plantenbakken op het plein, nieuwe bomen voor de Oude Deel en hagen en plantvakken aan de westzijde van het spoor.

Wat moet er nog gebeuren

Begin december worden de laatste beplantingen aangebracht, wordt de ondergrondse afval container voor het station geleverd en worden 8 fietskluizen geschikt gemaakt voor OV fietsen.

Medio januari 2016 wordt de vernieuwde stationsomgeving samen met de gebruikers officieel geopend.