• Wethouder Nico Gerritsen bij zijn tienjarig jubileum.

    SGP Putten

Wethouder Nico Gerritsen stopt

PUTTEN Wethouder Nico Gerritsen legt per 1 september zijn functie neer. Hij kondigde zijn vertrek woensdagavond aan na afloop van de financiële koersnota 2020. Hij vindt het, vlak voor zijn pensionering, een mooi moment om te stoppen.

Wijnand Kooijmans

Gerritsen is straks ruim dertien jaar wethouder. Hij werd op 10 mei 2006 voor het eerst beëdigd in een college van zijn partij SGP met Gemeentebelangen en CDA. Vanaf 2010 bestaat het college, naast de SGP, uit Wij Putten en ChristenUnie. Gerritsen is sinds tien jaar wethouder financiën en loodste de gemeente Putten door de recessie. Naast financiën beheert hij ook de portefeuille ruimtelijke ordening. Onder zijn hoede werd de woonwijk Rimpeler gerealiseerd en een groot aantal andere plannen tot stand gebracht.

Wethouder Gerritsen vertrekt in een periode dat zowel het college als het ambtelijk apparaat weer gebruik gaat maken van het gerenoveerde gemeentehuis. De officiële opening daarvan is op 2 november. De bestuurder gaf woensdag aan blij te zijn dat hij een financieel gezonde gemeente over kan gaan dragen aan zijn opvolger. Hij is ook te spreken over de wat hij noemde 'mooie discussies' die tijdens zijn wethouderschap zijn gevoerd binnen de raad.

Burgemeester en wethouders hebben met gemengde gevoelens kennisgenomen van het besluit van Nico Gerritsen om na het zomerreces te stoppen als wethouder.

,,Alle begrip natuurlijk. Gerritsen nadert de pensioengerechtigde leeftijd en is ruim 13 jaar wethouder geweest. Logisch dat je dan een stap terug wilt doen", stelt burgemeester Henk Lambooij in een eerste reactie. ,,Wij zullen hem zeker missen. Wethouder Gerritsen speelt een belangrijke rol binnen het gemeentebestuur. Hij is deskundig, scherp en loyaal aan de publieke zaak. Kortom, een stabiel bestuurder. Putten is hem veel dank verschuldigd."

Burgemeester Henk Lambooij kondigde aan dat wethouder Gerritsen nog een mooi en meeslepend afscheid zal worden aangeboden. Het officiële afscheid staat gepland voor de raadsvergadering van 5 september 2019.