• Signatures

Gall en Gall Putten gaat sluiten

PUTTEN De vestiging van Gall & Gall sluit vanaf 1 januari na 26 jaar haar deuren. Winkelmanager Paul van Wessem heeft namelijk de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en er is geen geschikte opvolger voor de winkel gevonden.

Van Wessem is vorige maand 67 geworden. Een mooie leeftijd om gedag te zeggen tegen het werkende leven. Tien jaar is hij de winkelmanager geweest in de winkel aan de Poststraat. Het slijtersvak is echt zijn ding: ,,Ik heb met veel plezier in deze winkel gewerkt. Door specifiek in te zetten op de wijnen die we verkopen, is er ook een specifieke klantenkring, klanten die regelmatig terugkomen. Ja, missen ga ik het zeker."

Ria van Eikenhorst heeft een nog veel langer verleden bij Gall & Gall Putten. Zij werkt al sinds 2001 in deze slijterij en wijnhandel. In de beginjaren nog bij Rikkert Ruitenbeek, welke in 1972 de winkel overnam van Rikkers en in 1993 besloot zich aan te sluiten bij de Gall en Gall-organisatie. De winkel was toen nog gevestigd in de Dorpsstraat. ,,Ik vind het jammer dat we gaan stoppen. Je bouwt echt een goede band op met de klanten. Ik wil dus ook zeker weer iets gaan doen met mensen."

De derde winkelmedewerker is Bill Koster. Hij kwam in 2011 via een vacature in de krant in contact met Van Wessem en werd aangenomen. Ook zijn leven is verweven met slijterijen, horeca en handel. In zijn jonge jaren werkte hij bijvoorbeeld bij een slijterij in Barneveld. ,,Wat ik het leukste vind aan dit werk? Het adviseren van mensen. Iemand vertelt wel eens dat hij een rode wijn niet te drinken vond en de wijn daarom door de gootsteen heeft gegooid. Mijn advies: gooi een wijn nooit door de gootsteen, maar gebruik het bijvoorbeeld voor een goede stoofschotel."

Klanten kunnen voortaan in Ermelo, Voorthuizen of Nijkerk terecht, evenals op www.gall.nl.