• Koen van Weel

Zes Puttenaren aangehouden voor mishandeling

PUTTEN De politie heeft zes mannen uit Putten aangehouden, in de leeftijd van 17, 18 (drie personen), 22 en 27 jaar. De zes worden verdacht van een mishandeling die plaatsvond op vrijdag 2 november in een eetgelegenheid aan de Molenstraat in Putten. Hierbij raakten drie mensen gewond, meldt de politie.

De zes maakten deel uit van een grotere groep mannen in snackbar Benny's. Zij werden aangesproken door een eigenaresse van een nabijgelegen café of ze de omgegooide terrasstoelen ook zelf wilden opruimen. Niemand reageerde, waarop een bezoeker van het cafetaria vertelde dat er op de wc ook nog een aantal jongens waren. Hierop werd hij door de mannen mishandeld. Hij werd onder andere meerdere malen met een scherp voorwerp op zijn hoofd geslagen. De bezoeker was samen met drie anderen die voor hem opkwamen. Ook een andere man en vrouw werden hierop mishandeld door de groep.

Een medewerker van de cafetaria kwam tussen beide partijen en heeft de groep mannen naar buiten gestuurd. Bij het weggaan spoot één van de mannen met pepperspray in het gezicht van meerdere mensen. Eén van de slachtoffers raakte dusdanig gewond dat hij behandeling nodig had in het ziekenhuis. Het cafetaria moest door de pepperspray de zaak tijdelijk sluiten.

Na onderzoek kon de politie het zestal aanhouden. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. Tegen de zes is proces-verbaal opgemaakt.