• Gemeente Ermelo

Nieuw Jeugddossier Noord-Veluwe voor alle kinderen

PUTTEN Alle kinderen en jongeren in de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek krijgen vanaf dinsdag 10 september een centraal Jeugddossier. Dit Jeugddossier start vanaf de geboorte en loopt mee tot 18 jaar. Ouders en jongeren krijgen zelf toegang tot het dossier, meldt de gemeente Ermelo.

Het Jeugddossier is gemaakt door de drie organisaties die samenwerken in de Centra voor Jeugd en Gezin (CJG) op de Noord-Veluwe. Dit zijn GGD Noord- en Oost-Gelderland, Icare Jeugdgezondheidszorg en Stichting Jeugd Noord-Veluwe. Ouders (en jongeren vanaf 12 jaar) krijgen toegang tot het online jeugddossier via portaal.jeugdnoordveluwe.nl. Om te kunnen inloggen is een DigiD nodig.

In het portaal kunnen ouders online afspraken met het consultatiebureau maken. De gegevens over groei en vaccinaties zijn er in te zien, maar ook kun je nalezen wat er met het CJG besproken is. Ze kunnen ook zelf informatie toevoegen aan het Jeugddossier, en vragen stellen. Het CJG hoopt hierdoor beter aan te sluiten bij vragen over groeien en opvoeden.

Meer informatie op de startpagina van portaal.jeugdnoordveluwe.nl.