• Eric Kroes
  • Eric Kroes

Mooie eindsprints tijdens Ronde van Elspeet

ELSPEET De wielerronde van Elspeet voor Elite/Beloften/Amateurs werd woensdagavond een prooi voor Florian Smits. Hij wist zijn wiel als eerste over de streep te drukken na een gevecht van 100 kilometer tussen kopgroep en peloton.

De wieleravond in Elspeet werd afgesloten met een twintigtal kleine rondjes afvalrace, waarbij de jeugdige Sven Noorderijk uit Nunspeet terecht met een podiumplaats naar huis mocht. Omdat niemand deze jonge wielrenner nog tot de favorieten rekende, kon hij met aanvallend koersgedrag een mooie derde plaats in de wacht slepen. Spectaculair is dit vooral omdat dit onderdeel in het donker wordt verreden. En dat leverde mooie plaatjes op als de ledverlichting op de wielrenfietsen met een enorme snelheid voorbij komt suizen. Dat moet weer veel jeugd ook enthousiast gaan maken om ook te gaan wielrennen.

DIKKE BANDEN RACE Die jeugd kreeg aan het begin van de avond haar kans in de Dikke Banden Race, ook over het korte parcours. Bij de 8-9 jarigen wist Willian de Weerd te winnen voor Ruben Dijkgraaf en Stan Vriend. In de andere leeftijdsklasse werd Willian Stoffer winnaar voor Cheri Stoffer en Jasper Bronswijk. Echter, de mooiste beleving werd dat alle jeugdige wielrenners samen op het podium mochten komen voor een grote groepsfoto. Daardoor voelde ieder kind zich een winnaar en gingen ze tevreden naar huis.

SPRINT De hoofdmoot was vanaf het begin spannend met een kopgroep van drie, die bijna een minuut op het peloton pakte. Echter, toen het peloton even op de pedalen ging staan, was dit ook zomaar weer ongedaan gemaakt. De laatste kopgroep reed een paar ronden weg in de 29e editie van de Ronde van Elspeet. Deze kopgroep was zo sterk dat het stand hield tot aan de meet. Florian Smits uit Dinxperlo was in de sprint duidelijk de sterkste en bleef Wiebe Scholten en Andries Weening voor.

Al met al een reclame voor het wielrennen en dankzij organisator Wim Spijkerboer kan Elspeet jaarlijks genieten van deze ronde. Wim Spijkerboer: ,,Dankzij veel vrijwilligers en nog meer sponsors komen de wielrenners graag in Elspeet rijden. Maar ook het parcours is aantrekkelijk omdat het niet alleen maar draaien en keren is."