• Robin van Lonkhuijsen

Nieuwsblad De Band stopt

REGIO Het huidige Nieuwsblad De Band gaat vanaf 18 juli op in andere nieuwsbladen in de directe omgeving. Dit betekent dat, tot onze grote spijt, woensdag 17 juli de laatste editie uitkomt.

Na 56 jaar komt er binnenkort een einde aan een unieke krant, die wekelijks het grote maar vooral kleine nieuws uit diverse dorpen op de Veluwe heeft gebracht. De Band is altijd een krant geweest die dicht bij de lezer stond. De redactie heeft de krant met veel passie en plezier voor de lezers gemaakt. Helaas blijkt het economisch onverantwoord om de krant uit te blijven geven.

In acht van de negen plaatsen waar nu De Band verschijnt, gaat uitgever BDU Media andere nieuwsbladen bezorgen, die een meer gemeentelijke binding hebben. Het gaat om de plaatsen Elspeet, Vierhouten, Speuld, Staverden, De Beek, Houtdorp, Koudhoorn en Garderen. In deze plaatsen wordt vanaf 18 juli een andere krant bezorgd.

Nieuwsblad Veluweland verschijnt al langer in de gemeente Nunspeet en zal voortaan ook bij de inwoners van Elspeet en Vierhouten bezorgd worden. Het Kontakt Ermelo komt voortaan ook in Speuld, Staverden, De Beek en Houtdorp, waardoor de gehele gemeente Ermelo wordt bereikt. De inwoners van Koudhoorn zullen nieuwsblad De Puttenaer ontvangen. In Garderen wordt al 'Barneveld huis-aan-huis' verspreid en dat blijft zo. Hier kunnen inwoners ook kiezen voor dagelijks lokaal nieuws via een abonnement op dagblad Barneveldse Krant.

In Uddel komt er geen opvolging van Nieuwsblad De Band, aangezien BDU Media geen krant uitgeeft in de gemeente Apeldoorn. Door deze aanpassing komen de verspreidingsgebieden meer overeen met de gemeentegrenzen en wordt het verspreiden van twee BDU-kranten in één plaats stopgezet.

In de laatste editie van De Band zullen wij met direct betrokkenen van de krant terugblikken op 56 jaar De Band.