• Rik Bronkhorst

Nieuwsblad De Band.nl gestopt

REGIO Na het verschijnen van de laatste uitgave van Nieuwsblad De Band op woensdag 17 juli stopt vandaag ook de website Nieuwsblad De Band.nl. Er worden geen nieuwe artikelen meer toegevoegd en de site gaat binnenkort uit de lucht.

BDUmedia, de uitgever van Nieuwsblad De Band.nl, heeft eerder besloten dat De Band vanaf 18 juli opgaat in andere nieuwsbladen in de directe omgeving. Daarmee komt er na 56 jaar een einde aan een unieke krant, die wekelijks het grote maar vooral ook kleine nieuws uit diverse dorpen op de Veluwe heeft gebracht. De Band is altijd een krant geweest die dicht bij de lezer stond. De redactie heeft de krant met veel passie en plezier voor de lezers gemaakt. Helaas blijkt het economisch onverantwoord om de krant en website te laten bestaan.

In acht van de negen plaatsen waar nu De Band verschijnt, gaat BDUmedia andere nieuwsbladen bezorgen, die een meer gemeentelijke binding hebben. Het gaat om de plaatsen Elspeet, Vierhouten, Speuld, Staverden, De Beek, Houtdorp, Koudhoorn en Garderen. 

Nieuwsblad Veluweland verschijnt al langer in de gemeente Nunspeet en zal voortaan ook bij de inwoners van Elspeet en Vierhouten bezorgd worden. Het Kontakt Ermelo komt voortaan ook in Speuld, Staverden, De Beek en Houtdorp, waardoor de gehele gemeente Ermelo wordt bereikt. De inwoners van Koudhoorn zullen nieuwsblad De Puttenaer ontvangen. In Garderen wordt al 'Barneveld huis-aan-huis' verspreid en dat blijft zo. Hier kunnen inwoners ook kiezen voor dagelijks lokaal nieuws via een abonnement op dagblad Barneveldse Krant.

In Uddel komt er geen opvolging van Nieuwsblad De Band, aangezien BDUmedia geen krant uitgeeft in de gemeente Apeldoorn. Door deze aanpassing komen de verspreidingsgebieden meer overeen met de gemeentegrenzen en wordt het verspreiden van twee BDU-kranten in één plaats stopgezet.