• Jan Oosterhof/Fotoclub Nunspeet
  • Jan Oosterhof/Fotoclub Nunspeet
  • Jan Oosterhof/Fotoclub Nunspeet

Ook dit jaar weer een Veluwse fietsdag

NUNSPEET Zoals ieder jaar houdt de VVV in samenwerking met de Rabobank Noord- West Veluwe een Veluwse Fietsdag. Voor deze speciale dag, op dinsdag 1 augustus, zijn nieuwe fietsroutes uitgezet. De routes zullen na afloop van de Veluwse Fietsdag worden opgenomen in het assortiment VVV-fietsroutes.

Dit jaar is er een gecombineerde route van Nunspeet met Epe en Vierhouten met Elspeet. Deelnemers kunnen de routes bijna geheel volgen op knooppunten. Zij kunnen starten op de diverse locaties tussen 9.00 en 13.00 uur.

De Vennetjesroute is 45 kilometer en start bij de VVV in Nunspeet of bij de VVV in Epe. Onderweg komen fietsers langs een paar leuke bezienswaardigheden zoals het vlonderpad over het Wisselese veen bij Epe en het Verscholen dorp bij Vierhouten. Uiteraard krijgen de sportievelingen weer een kopje koffie of thee aangeboden met wat lekkers.

De Zadelpijnroute is 35 kilometer en start bij de VVV in Elspeet of bij Garage Foppen in Vierhouten. Deze route gaat richting Speuld en ook met deze route komen deelnemers langs bezienswaardigheden zoals molen de Hoop en het Historisch Museum in Elspeet, een replica van een grafheuvel en de mooie houten banken bij Vierhouten.

Bij aankoop van de fietsroute (3,75 euro) krijgt een koper tegoedbonnen mee voor wat te drinken onderweg en een ijsje (alleen op de route Nunspeet-Epe). Rabobank-leden krijgen op vertoon van hun pasje de route gratis. Na afloop ontvangen fietsers een herinnering.

Voor meer informatie: VVV/Nunspeet uit de kunst via tel. 0341-274747 of deze website.