• Robin van Lonkhuijsen

Opening nieuw dorpsplein De Brink met barbecue

ELSPEET Na overleg tussen Ondernemers Vereniging Elspeet en de Gemeente Nunspeet over de feestelijke opening van de nieuwe Brink is een programma opgesteld. De officiële opening is rond 19.00 uur door wethouder Leen van der Maas.

Eric Kroes

Voorafgaand aan de officiële opening wordt de dorpsbarbecue gehouden vanaf 17.00 uur. Er worden diverse tenten op De Brink geplaatst, mocht dit nodig zijn vanwege de weersomstandigheden. Daarnaast wordt er een kleine muzikale invulling gegeven aan het programma.

GRATIS IJS Alle basisschoolkinderen krijgen een gratis ijsje bij restaurant 'Op de Brink'. Dit gaat via de basisscholen geregeld worden met daarvoor beschikbare bonnetjes voor een gratis ijsje. Kinderen die nog jonger zijn of buiten Elspeet naar een basisschool gaan kunnen zeker ook een gratis ijsje halen als ze het bonnetje hiervoor, afhalen bij de kraam die de muntverkoop verzorgt.

MUNTEN De consumpties en barbecuegerechten kunnen worden afgerekend met speciale betaalmunten. Restaurant Op de Brink heeft een mobiel verkooppunt op De Brink staan waar zowel fris, wijn en bier gekocht kan worden.

ETEN De catering voor de barbecue wordt in zijn geheel ook door restaurant Op de Brink verzorgd. Het aanbod zal bestaan uit saté met stokbrood en satésaus, hamburger of hamburger speciaal met of zonder brood en barbecueworst met of zonder brood of speciaal.

MUZIEK Vanaf 19.45 uur zullen er diverse optredens gegeven worden door Elspeets slagwerkensemble afgewisseld met Shantykoor 'De Meulezangers Elspeet'.

De gemeente Nunspeet en de Ondernemers Vereniging Elspeet hopen op een mooie en drukbezochte avond.