• Opsporing Verzocht
  • Opsporing Verzocht
  • Opsporing Verzocht
  • Opsporing Verzocht
  • Opsporing Verzocht
  • Opsporing Verzocht
  • Opsporing Verzocht

'Overvallers Vierhouten mogelijk bekend in omgeving'

VIERHOUTEN De twee overvallers die op 13 maart een gewelddadige overval pleegden op een landhuis aan de Tongerenseweg in Vierhouten, zijn mogelijk bekend in omgeving. Dat bleek dinsdagavond in de uitzending van Opsporing Verzocht. Het tv-programma toonde onder meer een uitgebreide reconstructie van de overval en ook foto's van de gestolen sieraden.

Twee gemaskerde mannen overvielen woensdagochtend 13 maart een ouder echtpaar in hun landhuis aan de Tongerenseweg. De daders struinden bijna twee uur door de woning, waarna ze er met een gevulde kluis en de auto van de slachtoffers vandoor gingen. Ondanks hun vermomming heeft de politie duidelijke sporen naar de daders.

KLUIS De overvallers wisten die middag rond 11.30 uur het huis binnen te komen. Op dat moment was alleen de man des huizes aanwezig; zijn vrouw arriveerde een half uurtje later. Nadat de daders het huis hadden doorzocht, troffen ze uiteindelijk de kluis aan. In deze kluis bewaarde het echtpaar hun sieraden.

BEWAKINGSBEELDEN Rond 13.15 uur gingen de mannen ervandoor in de zwarte Volkswagen Golf van de bewoners. Er zijn bewakingsbeelden van deze auto die vanaf de Tongerenseweg richting het centrum rijdt. De auto wordt kort daarna gevolgd door twee andere auto's: een rode Peugeot en een grijze Jeep.

HANDLANGERS Mogelijk hebben de daders hulp gehad van de inzittenden van deze volgauto's. Een uur eerder, tijdens de overval, reden deze auto's namelijk ook al door het centrum in de richting van het landhuis. De politie hoopt dat iemand de auto's herkent of heeft zien rijden. Het is mogelijk dat de Jeep en/of de Peugeot niets met de overval te maken hebben; in dat geval zijn de inzittenden mogelijk belangrijke getuigen.

VLUCHTAUTO Een vrijwilliger die helpt bij het bosbeheer doet twee dagen na de overval bij toeval een ontdekking. In het bosgebied Schotkamp bij Elspeet ziet hij de zwarte Volkswagen Golf, nabij het fietsknooppunt 87 en 88. Dit is, circa 10 kilometer verderop, zo'n bijzondere plek dat de politie vermoedt dat de mannen de omgeving goed kennen.

RUUD Het viel de slachtoffers op dat de mannen beleefd spraken. Eén van hen sprak het echtpaar ook aan met 'u'. Daarnaast spraken de overvallers onderling met elkaar, waarbij één keer de naam 'Ruud' werd genoemd. Mogelijk heet één van de daders echt zo, maar misschien wilden de daders bewust een dwaalspoor creëren.

MASKER Verder droegen ze beiden een 'Anonymous'-masker en was er een duidelijk lengteverschil tussen de mannen. Eén van hen is zo'n 1.80 meter lang, de andere is kleiner en smaller gebouwd. Beiden oogden vrij jong en hebben een slank postuur. In elk geval één van de mannen heeft blauwe ogen.

SIERADEN In de kluis zaten onder meer diverse sieraden, waaronder een gouden halsketting. Verder zijn er diverse oorbellen, manchetknopen, verschillende ringen en een set parelsieraden gestolen. De daders namen ook een weekendtas mee met het logo van Heineken erop.

Mensen met informatie over deze zaak wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via tel. 0800-6070 of door het online tipformulier in te vullen. Anoniem tippen kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Bron: Opsporing Verzocht