De eerste stappen zetten als ondernemer in Putten

06-11-2019, 15:22 |Van onze partner

Je hebt al jaren de droom om jouw eigen bedrijf te beginnen maar je hebt nog nooit deze stap durven of weten te maken. Daar kan natuurlijk nog verandering in komen, het is zeker niet te laat om alsnog een onderneming te starten. Hiervoor moet je natuurlijk wel wat belangrijke stappen maken, zoals je hieronder kunt lezen.

Financiering
Voor het beginnen van een eigen onderneming heb je geld nodig, zo simpel is het. Het kan zijn dat je zelf veel geld bij elkaar hebt gespaard, maar dit is over het algemeen niet het geval. Geld lenen zal dan waarschijnlijk jouw beste optie zijn. Het is hierbij uiterst belangrijk dat kiest voor de lening die het voordeligst is voor jou. Een lening vergelijken is dan ook zonder meer aan te raden. Je wilt natuurlijk dat je lage lasten hebt, terwijl je wel het bedrag kunt lenen dat nodig is om jouw bedrijf te starten.

Bedrijfspand
Nadat je de financiering rond hebt kun je verder gaan kijken. Waarschijnlijk zul je dan ook op zoek gaan naar een bedrijfspand. Hiervoor zijn in Putten verscheidene opties, je zou het zelfs in jouw eigen huis kunnen plaatsen. Daarnaast kan je ook een gebouw huren in de regio van Putten. Als je een winkel wilt beginnen dan is er momenteel in de Dorpsstraat 24 een optimale locatie beschikbaar. Om dit pand te huren moet je elk jaar 27,500 euro exclusief BTW en servicekosten betalen. Hiervoor krijg je een winkel van ongeveer 155 vierkante meter in het centrum van Putten. Bovendien is dit pand nog relatief nieuw, het is namelijk in 2007 gerealiseerd. Het is onder andere voorzien van een afwerkvloer, toilet, pantry en dubbele entreedeuren. 

Als je liever een pand wilt kopen dan hoef je niet veel verder te zoeken, aan de Dorpsstraat 26 – 26a zit namelijk een gebouw die je kunt kopen voor 875 duizend euro. Hiervoor krijg je een winkelpand met een bedrijfsruimte en een ruime bovenwoning. De winkelruimte heeft een oppervlakte van 180 vierkante meter, terwijl de bedrijfsruimte inclusief magazijn en kantoor 210 vierkante meter groot is. De bovenwoning bestaat uit een woonkamer, keuken, vier slaapkamers, doucheruimte en dakterras. Het heeft bovendien een eigen zijingang. Totdat het grote pand verkocht is worden zowel de winkel als de bedrijfsruimte en de bovenwoning te huur aangeboden, dus dit zou eventueel tevens een optie kunnen zijn voor jou als ondernemer.