Drie redenen om te starten met zonnepanelen

01-10-2019, 14:29 |Van onze partner

Wanneer je in jouw omgeving rondkijkt, zie je steeds vaker zonnepanelen op de daken. Deze vorm van duurzaamheid en besparing blijft groeien en ontwikkelt continu. Wist je dat je met zonnepanelen ook de waarde van je huis verhoogt? Lees in dit artikel drie redenen om zonnepanelen te laten plaatsen. 

1. Er is voor ieder wat wils
Er zijn verschillende soorten zonnepanelen, namelijk: monokristallijn, polykristallijn, amorf (dunne film) en glas-glas. Elke soort heeft verschillende plus- en minpunten, denk hierbij aan de vorm, het rendement en zijn er verschillende prijzen zonnepanelen. Daarnaast is er ook nog het verschil in kwaliteit. Zo gaat de ene soort langer mee dan de ander. Wil je weten welke soort het beste bij jou past? Neem dan contact op met een zonnepanelen installateur
 

2. Besparen met zonnepanelen
Het is altijd fijn om geld te besparen en met zonnepanelen is dit mogelijk. Wanneer je energie opwekt, bespaar je direct al door zonne-energie te verbruiken. Daarnaast heb je de mogelijkheid wanneer je niet alle opgewekte energie verbruikt, om het overschot te verkopen aan jouw energieleverancier. De aanschaf van zonnepanelen is een investering, maar de gemiddelde terugverdientijd is 7 jaar. Dat betekent dat je na 7 jaar gebruik maakt van gratis stroom en hierdoor flink geld bespaart op je energierekening.

3. Verhoog de waarde van je woning
Als je in de toekomst besluit te verhuizen, dan wil je je huidige woning natuurlijk goed verkopen. Er zijn verschillende manieren om je woningwaarde te verhogen, bijvoorbeeld door zonnepanelen te laten plaatsen. Duurzame huizen zijn namelijk erg in trek en het zorgt ervoor dat de nieuwe bewoners van je huis meteen besparen op hun energierekening. Met bovenstaande punten in gedachte, is het steeds interessanter om mee te werken aan een duurzame en gezonde wereld. Want zeg nou zelf, ook de volgende generaties verdienen het om te genieten van een gezonde wereld.