Elektrisch rijden, de keuze wordt steeds groter

15-11-2019, 09:47 |Van onze partner

Overweeg je om elektrisch te gaan rijden, maar ben je merkbewust of al jaren trouw aan één bepaald automerk? Geen nood, steeds meer automerken komen met een elektrisch model. Hierdoor kan je waarschijnlijk toch bij je vertrouwde autodealer terecht voor de aanschaf van een nieuwe (elektrische) auto. Het betekent ook een ruimere keuze in modellen bij aankoop en hierdoor kan je de auto kiezen die het beste bij je past of aansluit bij je behoeften.

Waarom elektrisch rijden steeds populairder wordt
Elektrisch rijden neemt de laatste jaren enorm toe aan populariteit. Dit komt natuurlijk doordat het een enorm duurzame manier van rijden is. Maar ook omdat er steeds meer aandacht voor komt. De overheid stimuleert het elektrisch rijden door fiscale voordelen te geven bij de aanschaf en een lagere motorrijtuigenbelasting. Dit is hard nodig want anders zou de auto voor de meeste mensen te duur zijn in verhouding tot de brandstofauto. Dat de methode werkt, blijkt nu al. De vraag naar elektrische auto’s neemt toe waardoor steeds meer merken ook elektrische auto’s produceren. En door het grotere aanbod zullen de prijzen steeds verder zakken.

Voordelen van elektrisch rijden
Met het oog op de klimaatverandering willen steeds meer mensen een steentje bijdragen aan de oplossing. Overgaan op elektrisch rijden is een van deze oplossingen. De elektrische auto zelf heeft geen CO2-uitstoot en als je daarnaast ook nog gebruik maakt van groene energie rijd je helemaal duurzaam. Ook stoot de elektrische auto geen fijnstof uit wat weer een fijne bijkomstigheid is voor de volksgezondheid. Elektrisch rijden is vrijwel geluidloos en door het constante vermogen van de motor heel soepel. Het rijden wordt hierdoor een nog aangenamere ervaring.

Voor de portemonnee hoef je het ook niet meer te laten. Door de belastingvoordelen is het prijsverschil bij aankoop van de auto, een stuk kleiner geworden. De elektrische auto slijt bovendien een stuk minder snel dan een reguliere auto en dit merk je in lagere onderhoudskosten. Ook kan de auto een stuk goedkoper zijn in het verbruik. Hiervoor is het wel van belang dat je de auto thuis kan opladen, het liefst met behulp van zonnepanelen. In ieder geval is elektrisch rijden een serieuze overweging waard zodra je toe bent aan een nieuwe auto.

Overweeg jij ook elektrisch rijden? Verkoop dan je oude auto aan de autosloperij.