Internet, tv en bellen in Putten: genoeg te kiezen

22-10-2019, 08:03 |Van onze partner

In tegenstelling tot veel andere plaatsen in Nederland, ligt er in Putten een prima glasvezelnetwerk. Dat betekent dat inwoners van Putten niet alleen uit VDSL- of kabelinternetabonnementen kunnen kiezen, maar dat ook glasvezelinternet tot de mogelijkheden behoort. Er zijn meerdere aanbieders actief in Putten, dus er valt genoeg te kiezen!

Mensen wisselen niet zomaar van internetprovider. Vaak omdat ze het idee hebben dat het veel gedoe is en dat het weinig oplevert. Maar als je al een paar jaar bij dezelfde provider zit, kan het best interessant zijn om het aanbod bij jou in de buurt eens te vergelijken. Misschien zijn je eisen op het gebied van internetsnelheid of interactieve tv inmiddels wel veranderd, of heb je geen behoefte meer aan vaste telefonie? In veel gevallen kun je bij het afsluiten van een nieuw internet en tv abonnement minder gaan betalen, zodat je tot wel 10 euro per maand bespaart. En overstappen is vaak helemaal niet lastig. In sommige gevallen komt er zelfs gratis een monteur langs om alles voor je aan te sluiten en te installeren. Ook krijg je bij veel providers een aantal maanden extra korting op een nieuw abonnement. Wel belangrijk dat je ook naar de prijs kijkt na de kortingsperiode.

Omdat je in Putten kunt kiezen voor glasvezelinternet, ligt dat het meest voor de hand als je voor pure snelheid gaat. Maar ook het kabelinternet van Ziggo haalt behoorlijke snelheden en is qua prijs vergelijkbaar. De verwachting is wel dat de snelheid via glasvezel nog verder zal toenemen. VDSL-internet is veel gevallen de goedkoopste optie, maar hier laat de internetsnelheid af en toe flink te wensen over. Voor bijna alle providers geldt dat het standaard meegeleverde modem op het gebied van wifi onvoldoende is. In veel gevallen is het daarom aan te raden om een wifi- versterker of een betere router aan te schaffen.

Wil je een alles-in-1-pakket? Dan is het belangrijk om te vergelijken wat het zenderaanbod bij de verschillende providers is. De meeste standaardzenders zitten bij iedereen wel in het pakket, maar het zou zonde zijn als je favoriete zender ontbreekt. Op een vergelijkingssite kun je eenvoudig aangeven welke zenders je sowieso wilt hebben, zodat je alleen de relevante pakketten ziet. Je kunt er ook aangeven of je belang hecht aan een app voor Netflix of Videoland.

Een aantal jaren geleden wilde iedereen vast bellen via zijn internetabonnement. Inmiddels zijn de tijden veranderd: mobiel bellen is inmiddels zo goedkoop, dat vaste telefonie steeds minder gebruikt wordt. Omdat het steeds minder gebruikt wordt, wordt het ook steeds duurder. Vraag je dus eens af of je nog steeds behoefte hebt aan vaste telefonie, of dat dit het moment is om definitief over te stappen. Veel mensen betalen onnodig veel geld aan vaste telefonie, terwijl ze onbeperkt gratis mobiel kunnen bellen.

Hoe je het ook wendt of keert, het kan nooit kwaad om eens te onderzoeken of je huidige abonnement nog voldoet, of dat je een betere deal kunt krijgen. 1 ding weten we zeker: in Putten is er aanbod genoeg.