Spijt van je nieuwe rugzak?

09-09-2019, 16:03 |Van onze partner

Het kan gebeuren. Op vakantie in zomerstemming zag je ineens DE rugzak voor jou. De zon scheen, je rook de geur van pizza’s en hoorde het geluid van vrolijke mensen. En de prijs, daar hoefde helemaal niet lang over na te denken… Had je dat maar wel gedaan. Want eenmaal thuis blijkt die leuke rugzak uit dat souvenirwinkeltje helemaal niet zo praktisch en stevig. Wees gerust, je bent niet de enige die zich op vakantie laat verleiden tot eigenlijk niet zo slimme aankopen. Wat nu? Gewoon niet te lang meer over nadenken en een nieuwe tas kopen! Maar dan wel één waar je wel goed over nagedacht hebt. 
 

Waar moet je op letten? 

Bepaal de juiste grootte van je tas
Wat heb je nodig, wat neem je mee? Maar ook niet onbelangrijk; hoe groot ben je zelf? Een tas moet voldoende ruimte geven maar ook goed passen. Voel je niet opgelaten om, net als je kleding, eerst even te passen of de gekozen rugzak echt goed aansluit op jouw rug. Zo voorkom je later rug- en schouderklachten. Koop je een kinderrugzak, kies dan een kleine kinderrugzak met gewatteerde schouderbanden die de rug en schouder van jouw kind sparen. 
 

Laptop of iPad mee? 
Neem je elke dag alles mee of kun je op school of kantoor een deel van je spullen in een locker opbergen? Dit bepaalt natuurlijk mede de grootte van je tas. Neem je regelmatig je laptop mee, kies dan voor een rugzak met een laptopsleeve, bijvoorbeeld van Herschel. Deze kun je los in de tas doen. Er zijn ook rugzakken met een geïntegreerd laptopvak zoals de Herschel rugzak Athletics Kaine of de Herschel Heritage. Zo bescherm je je laptop zonder extra moeite. 
 

Stevigheid is veiligheid
Zet je je tas vaak even op de grond? Let er dan op dat de onderkant van je tas stevig genoeg is. Dit voorkomt slijtage van je tas maar ook van je kostbare spullen. 
 

Openbaar vervoer? 
Reis je veel met het openbaar vervoer of loop je regelmatig door drukke straten in grote steden? Denk dan aan een veilige tas. De rugzakken van XD Design zijn gemaakt van een snijvast materiaal waardoor zakkenrollers geen kans hebben. Deze anti-diefstal tassen, ook wel bekend als de Bobby rugzakken, zijn ook nog eens heel mooi om te zien en super comfortabel om te dragen. 
 

Rugklachten
Natuurlijk staat het stoer zo’n leuke rugzak half hangend over je schouder. Probeer bij je keuze toch met twee benen op de grond te blijven en kies voor een model dat voor jou makkelijk draagt en goed is voor je rug. Heb je heel veel mee te nemen of heb je al rugklachten? Denk dan eens na over een tas met wieltjes of een tas die je op meerdere manieren kunt dragen.