Zo creëer jij het meeste comfort in je slaapkamer

06-02-2020, 10:26 |Van onze partner

Je slaapkamer is misschien wel de meest persoonlijke plek in huis. Hier geniet je van je welverdiende nachtrust en ontspan je aan het einde van een lange dag. Daarom is het zo belangrijk om deze ruimte comfortabel in te richten. Hoe je dat doet, lees je hier.

Zorg voor voldoende ruimte
Niets zorgt voor zoveel onrust als een te kleine en drukke slaapkamer. Zorg er dus voor dat je voldoende ademruimte hebt op deze plek. Dat betekent dat je overbodige meubels weghaalt en de ruimte op een slimme manier indeelt. Heb je een schuin dak? Ook dat zorgt vaak voor een benauwend gevoel. Laat daarom een dakkapel plaatsen. De kosten van een dakkapel blijven bovendien beperkt wanneer je een kunststof exemplaar uitkiest. Vervolgens geniet jij wel elke avond van een ruime slaapkamer met genoeg plek voor al je waardevolle spullen.

Kies voor rustgevende kleuren
Wist je dat de kleuren in je slaapkamer invloed hebben op je nachtrust? Je slaapt aanzienlijk beter wanneer je jouw muren een slaapverwekkend kleurtje geeft. Dat betekent dat je drukke tinten zoals rood, oranje en knalgroen het beste links laat liggen. Ga voor pastelkleuren met een zachte ondertoon, zoals lichtblauw, zachtgeel of poederroze. Natuurlijk zijn tinten zoals wit en grijs ook ideale keuzes. Houd dit niet alleen in gedachten bij het schilderen van je muren, maar ook bij het uitzoeken van accessoires.

Investeer in zacht beddengoed
Je lichaam moet helemaal tot rust komen in bed, dus is comfortabel beddengoed een must. Zorg er daarom voor dat je stoffen uitkiest die zacht zijn voor je huid. Voorkom irritaties of een schurend gevoel. Heb je het snel warm of transpireer je in je slaap? Kies dan ook ademende stoffen uit. Wanneer je juist een echte koukleum bent, is het fijner om dikke materialen uit te kiezen die veel warmte vasthouden.

Houd je slaapkamer opgeruimd
Een rommelige kamer zorgt voor onrust en verstoort op die manier je nachtrust. Het is dus belangrijk dat je jouw slaapkamer netjes en opgeruimd houdt. Dat doe je het beste door al je spullen een vaste plek te geven. Zorg voor genoeg opbergruimte waarin je beddengoed kwijt kunt. Voorkom dat er onnodig veel accessoires op je nachtkastjes staan, want ook dat zorgt voor onrust. Wil je de kamer toch aankleden? Ga dan voor enkele opvallende accessoires, zoals een schilderij aan de muur.