'Pioniersplatform versterkt invloed vrouwelijke wereldverbeteraars'

ELSPEET - In Conferentiehotel Mennorode in Elspeet, wordt op 19 februari van 13:00- 17:00 uur het Pioniersplatform gelanceerd. Dit platform is opgericht voor vrouwen die pionier of leider zijn en een ideaal hebben voor een betere wereld. Initiatiefnemer van deze leer- en netwerkgelegenheid is Carla de Ruiter, expert post-persoonlijk leiderschap. Vrouwen leren hoe zij een meer prominente plek innemen in innovatie en leiderschap dan nu het geval is. Het platform draagt hieraan bij door maandelijkse themabijeenkomsten en een online community.

Seksuele rollen achterhaald

Volgens de Ruiter kunnen vrouwen hun invloed versterken door zich niet langer te identificeren met de oude biologische rollen. "De van oorsprong seksuele rollen van moeder en minnares, waren ooit noodzakelijk om te overleven. Maar we zijn nu zoveel verder in de tijd. Alleen zijn die rollen niet meegegroeid naar een niveau dat past bij onze levensomstandigheden. Onbewust blijven vrouwen reageren vanuit de behoeften om nodig te zijn en begeerd te willen worden. Dit gedrag zorgt ervoor dat vrouwen niet serieus worden genomen. Ik leer vrouwen om het anders te doen", aldus de Ruiter.

Serieuze gesprekspartners

Volgens de Ruiter vraagt het van vrouwen een sprong om te zien wat de wereld nodig heeft, zonder uitgebreid te hoeven stilstaan bij hoe het met henzelf gaat. De Ruiter, auteur voor onder andere Fempower Magazine, ziet dat er bij met name hoogopgeleide postmoderne vrouwen een punt van verzadiging is bereikt in hun persoonlijke ontwikkeling. Zij richten zich met name op beleven en ontplooien. Dat is in de praktijk niet zo effectief meer. De Ruiter haalt in haar uitleg een quote van Einstein erbij: " De problemen in de wereld die je te lijf wilt gaan, zijn gevormd door een ander bewustzijn dan waar de wereld nu staat en wat de wereld nodig heeft". Einstein bedoeld hiermee dat er voor de steeds complexer wordende maatschappelijke problemen van vandaag meer nodig is dan persoonlijke groei. Het platform hanteert daarom een aanpak die juist wél aansluit bij de hedendaagse maatschappelijke vraagstukken. Dit stelt vrouwen in staat om serieuze gesprekspartners in innovatie en leiderschap te zijn.

Over Carla de Ruiter

Carla de Ruiter begeleidt vrouwelijke pioniers en leiders door middel van een nieuw stadium van ontwikkeling, waardoor zij meer impact krijgen met hun idealen voor de toekomst. Zij is spreker, levensdesigner en auteur voor diverse online magazines voor vrouwen. Zij werkte als leidinggevende in zorgorganisaties en bij justitie en specialiseerde zich in vrouwenontwikkeling en post-persoonlijk leiderschap. Hiervoor volgde zij een aantal jaren lang intensieve internationale trainingen van Elizabeth Debold (USA), autoriteit op het gebied van genderontwikkeling en vrouwelijk leiderschap en Patricia Albere, deskundige op het gebied van transpersoonlijke communicatie. Daarnaast is Carla opgeleid als Spiral Dynamics trainer door Chris Cowan (USA), waarmee zij inzichten opdeed op het gebied van sociale evolutie. Sinds 2007 is zij oprichter en eigenaar van Decide2develop.

Lid worden van het Pioniersplatform kan via www.carladeruiter.nl/pioniersplatform.

De thema's van de bijeenkomsten zijn te vinden op:

http://www.carladeruiter.nl/trainingen/themabijeenkomsten/