• Han Kattenwinkel, Willem Hooijer, Henk van Blotenburg, Jenneke Bruins, Marjolein Schoemaker.

    Henny Kommer
  • Henny Kommer
  • Aalt van Lagen (Rabobank), Marjolein Schoemaker en Elise Klop (Rabobank).

    Henny Kommer
  • Henny Kommer
  • Henny Kommer
  • Henny Kommer

Prachtig najaarsconcert TOG

GARDEREN In een volledig aangekleed dorpshuis De Koepel heeft muziekvereniging Tot Ons Genoegen afgelopen zaterdag haar najaarsconcert tegenover een volle zaal gegeven. Fanfare en drumband maakten er samen een prachtige avond van. Waar verschillende soorten muziek de revue passeerden, klonken naast de muzieknoten, alleen maar lovende kritieken.

Rik Bronkhorst 

De muziekvereniging opende de avond met Vlug ter Been. Het werk van Carl Latann zorgde ervoor dat het publiek gelijk werd meegenomen met de muziek. Hymne of Brotherhood, Ritmeester Bernhard Marsch en Rhapsody from the low Countries werden achtereenvolgens door de fanfare gespeeld. Ladyspeaker Jolande Schoemaker leidde het concert in de juiste banen. De drumband onder leiding van Lodewijk Visser laat ook van zich horen met het nummer Buitenmodel marsen en de Stokken mars.

JUBILARISSEN Vlak na de pauze werd het concert onderbroken voor de huldiging van een vijftal jubilarissen. Han Kattenwinkel die zijn lidmaatschap van 12,5 jaar vierde, Vader en dochter Henk van Blotenburg en Jenneke Bruins en voorzitster Marjolein Schoemaker zijn alle drie vijfentwintig jaar lid van de vereniging. Alle vier ontvingen een oorkonde met een speldje en een bos bloemen.3 Waar normaal gesproken de voorzitter de jubilarissen huldigt, namen bestuursleden Diana Strijbos en Laura ter Harmsel deze taak van haar over. Lid in ruste Jan Mulder is ook vijfentwintig jaar bij de vereniging, maar was zaterdagavond niet aanwezig.

Zeer speciaal is het jubileum van Willem Hooijer. De dorpsbekende werd plechtig gehuldigd voor zijn 60-jarig lidmaatschap van T.O.G. ,,In de jaren dat hij lid is geweest van de vereniging heeft hij er ontzettend veel voor gedaan. Zo brengt hij al het reclame materiaal wat nodig is voor onze acties door het dorp heen. Hij heeft zich echt met ziel en zaligheid voor de vereniging ingezet", looft Ter Harmsel hem. Ook hij ontvangt een oorkonde met het bijbehorende speldje en een bos bloemen. In 2016 is Hooijer al benoemd tot erelid.

Hierna vervolgde T.O.G. het concert met verschillende meezingers zoals Thank you for the music van ABBA, Beatles memory en de Queen medley. De drumband brengt Sunny Days, , Walking Around en Holidays ten gehore. Alle drie zijn ze gecomponeerd door instructeur Visser. T.O.G. sloot het concert af met een gezamenlijk werk van fanfare en drumband. Time to go kon met een daverend applaus op veel bijval rekenen uit het publiek, waarin onder meer burgemeester Asje van Dijk en zijn vrouw zaten.

GASTSPELERS Om dit concert mogelijk te maken heeft T.O.G. een beroep gedaan op diverse muzikanten van zusterverenigingen. Het is geen geheim dat T.O.G. al jaren kampt met een laag ledenaantal. ,,Samen met hen hebben we er een mooi project van gemaakt, wat resulteerde in een prachtig concert", stelt baritonist Richard Strijbos trots. ,,Nieuwe leden zijn natuurlijk van harte welkom om een keer op de donderdagavond mee te blazen", lacht hij.

SPONSOREN Blij verrast is T.O.G. met het groot aantal sponsoren die mee wilden helpen aan de avond. Zo zijn de hapjes na afloop gesponsord door de twee lokale supermarkten en de twee slagers. Extra bijzonder is de gift van 4000 euro die door de Rabobank deze werd overhandigd. Hiervan zijn nieuwe bugels en trommelvellen aangeschaft.