Putten krijgt nieuw tweedaags festival Boom in'

PUTTEN Putten staat vrijdag 15 en zaterdag 16 juli in het teken van het nieuwe festival Boom in'. Dit geheimzinnige, kleinschalige festival in een natuurlijke sfeer is voor jong- tot oud. Iedereen kan genieten van stoere optredens en verrassende activiteiten. Festival Boom in' wordt georganiseerd door VVV Putten, Winkelcentrum Putten (WCP) en Cultuurkust.

De aftrap van het festival vindt vrijdagavond 15 juli plaats op landgoed Schovenhorst van 19.30 tot 23.00 uur. In een sfeervolle setting met twee kleine podia worden optredens gegeven door verschillende jazzmuzikanten en singer-songwriters uit alle hoeken van het land. Schovenhorst is een mooie, open locatie midden in het bos, wat goed past bij de natuurlijke sfeer van het festival. De ideale plek om te relaxen bij een van de loungebanken rond het kampvuur of op blote voeten te swingen in het gras bij de podia. De entree bedraagt deze avond 7,50 euro n de voorverkoop en 10 euro aan de kassa.

Zaterdag 16 juli verplaatst Boom in' zich naar het centrum van Putten van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is dan gratis. Het centrum wordt volledig omgetoverd in de sferen van Boom in' Putten en er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo zal er bijvoorbeeld een podium met diverse muzikale activiteiten zijn, Fratelli Fiasco treedt op met zijn poëtisch clownstheater en er is een pop-up speeltuin met het In-2-Nature programma van Kindcentrum Putten.

Ook 'de Burgemeester van Buiten' is aanwezig. Kinderen kunnen bij zijn bus naar hartenlust spelen, ontdekken en beleven. De Burgemeester van Buiten laat kinderen onder meer spelen in zijn rariteitenkabinet en mobiele modderkeuken.

,,Met Boom in' willen we de bezoekers op een verrassende wijze kennis laten maken met alles wat Putten te bieden heeft; van theater in een levendige dorpskern tot muziek in sfeervolle bosgebieden", aldus Roelinka Schouwstra

van Cultuurkust. ,,Op dit moment zijn we nog druk met de programmering van het festival, maar vanaf zaterdag 18 juni staat alle informatie over de artiesten en activiteiten online op www.boominputten.nl. Het belooft echt een ontzettend leuk weekend te worden! Dus blijf op de hoogte door onze Facebookpagina te liken", aldus Gerieke Dunsbergen van VVV Putten.