Snertactie in Vierhouten slaat aan

VIERHOUTEN - Al diverse jaren wordt er in Vierhouten door voetbalvereniging Vierhouten '82 en de Oranje-IJsvereniging een snertactie voor het goede doel gehouden, zo ook dit jaar weer. Vaste 'snertkok' Dick Boshuizen en Max van Driel bereidden ook nu weer, geheel vrijwillig, de heerlijke snert waar veel Vierhouters graag een voorraadje van inslaan. De vrijwilligers mochten gebruik maken van de faciliteiten van Eetcafé "De Tent " op camping "De Paassheuvel", om daar enige honderden liters snert te produceren.

Op zaterdagochtend werd Vierhouten vroeg opgeschrikt door het geluid van een sirene, het sein dat de Snertactie van start was gegaan. Diverse vrijwilligers gingen huis-aan-huis de deuren langs, om vanuit de kofferbak snert te verkopen. Een groot deel van de ochtend werd er af en aan gereden om de literbakken snert te verkopen.

Bij "De Bank" in het centrum van Vierhouten stond de welbekende "Ossekar" van de Oranje-IJsvereniging opgesteld. Ook daar kon men literbakken snert kopen en uiteraard een bakje snert proberen. Hier werd veel gebruik van gemaakt.

De opbrengst van de snertactie komt volledig ten goede aan de jeugd van voetbalvereniging Vierhouten '82".