• Archief BDU Media

Al weer een overwinning voor SDC

PUTTEN CSV Zuidvogels verloor in Huizen met 0 – 2 van SDC, dat tegenwoordig ook punten pakt in uitwedstrijden. Trainer Michael van den Berg zag geen aanleiding voor veranderingen in het team en verscheen met dezelfde elf waarmee van Staphorst werd gewonnen.

Maarten van der Meer

Ploegen als Zuidvogels moeten knokken om bij de onderste plaatsen weg te blijven en doelman Manuel Hoogewoning kreeg gelijk een afstandsschot te verwerken wat hij stopte. Michel de Wit kopte te zacht terug, zodat Jurian van den Brink al na 14 minuten met een stiftje doelman Frank Mol verschalkte 0 – 1. Daarna kreeg Niels van der Zaal rood, na een niet eens zo zware overtreding tegen Jerry Geurtsen. Rick en Jurian van den Brink brachten Rick Degenaar in stelling, maar die kopte net over. De ruststand was 0 – 1 .

SDC ging niet goed om met de man meer situatie tot de 57ste minuut. Martijn Duits speelde Rick Degenaar diep aan, de bal werd weer slecht terug gekopt en het was weer een stiftje waarmee Rick Degenaar de 0 – 2 op het bord zette. Trainer Fernandez probeerde via wissels en meer inzet de aansluittreffer te forceren. Doelman Manuel Hoogewoning was op zijn post en hield alles tegen. Dankzij de drie achtereenvolgende overwinningen doet SDC ook mee voor de derde periodewinst, ze staan maar twee punten achter op Ajax. Komende zaterdag speelt SDC thuis tegen NSC en de wedstrijd begint om 14.30 uur.