• Walther Siksma

Derde plaats uit zicht voor SDC

PUTTEN SDC Putten streefde naar de derde plaats, omdat het nog een mogelijkheid geeft om te promoveren. Thuis had SDC met 1-0 gewonnen van Staphorst, terwijl dat onverdiend was. Op dat scenario hoopte trainer Bert van Hunenstijn weer, maar die vlieger ging niet op. Staphorst won verdiend met 2-0 en bereikte daarmee de derde plaats.

Maarten van der Meer

SDC miste Sven Onclin (werk) en aanvoerder Justin van Groen (geschorst), terwijl Rocco Keizer op de bank begon en juist op hem was de tactiek van Staphorst gericht. Hij was degene die scoorde, waardoor SDC won. SDC begon goed. Het eerste wapenfeit was na 20 minuten een vrije trap, die door Martijn Duits rakelings werd overgeschoten. Staphorst kon niet echt gevaarlijk worden. Tot na een half uur de verdediging van SDC aarzelend ingreep en Mark Schra van dichtbij kon scoren 1-0.

Na de rust was Staphorst de beter ploeg, mede omdat zij nu de wind mee hadden. Het overwicht wat ze hadden leverde lange tijd niets op, doordat SDC goed stond te verdedigen.

Trainer Bert van Hunenstijn haalde Rocco Keizer van de bank voor Rick van den Brink. om nog wat te forceren. SDC kwam moeilijk onder de druk uit en het was wachten op de 2-0. Dankzij weer slecht uitverdedigen maakte Martijn Brakke 2-0. Uiteindelijk werd het een verdiende overwinning voor de Staphorsters.

,,Ik was niet tevreden op de uitvoering vorige week met twee centrum spitsen tegen Eemdijk, vandaar daar de keuze voor Rocco Keizer op de bank. Eerste helft waren we wel meer bij het doel, maar niet gevaarlijk. Door de slordigheden bij het uitverdedigen hebben we verdiend verloren", aldus de trainer.

Volgende week komt de kanshebber voor de bovenste plaats ACV naar Putten, aanvang 14.30 uur.