• Jeffrey Kleijer troeft Stroe-doelman Tom de Groot (links) af.

    Henk Hutten
  • Putten: Voetbal derby Rood Wit - Stroe

    Henk Hutten

Een gevaarlijker Rood Wit laat Stroe kansloos

PUTTEN  Beide ploegen waren gebrand op een overwinning. Rood Wit wilde zich handhaven in het linkerrijtje, terwijl Stroe de punten hard nodig had om weg te komen uit de gevarenzone. Een voorin gevaarlijker Rood Wit won enigszins geflatteerd met 5-1.

Ger Meijer

Beide defensies verkeerden de eerste tien minuten al in Sinterklaas-stemming. Er werden her en der cadeautjes weggegeven, die door de aanvallers gretig werden uitgepakt. In de 7e minuut treuzelde doelman Tom de Groot zo lang met wegwerken van een terugspeelbal, dat Barry Grevengoed hem de bal ontfutselde en in het lege doel schoof; 1-0. Nog in dezelfde minuut mocht Bob van den Hudding vrij aanleggen; 1-1.  In de tiende minuut maakte Arnold van den Brink bij het wegwerken ongelukkig hands. De strafschop werd door Barry Grevengoed beheerst verzilverd; 2-1. Rood Wit kwam in de 24e minuut op 3-1.

Na rust bleef Rood Wit met uitvallen gevaarlijk. Grevengoed schudde in de 83e minuut een tegenstander van zich af, passeerde de doelman en scoorde; 4-1. Een minuut later omspeelde Johan van den Brink doelman De Groot opnieuw en bracht de eindstand geflatteerd op 5-1. ,,Na de 2-1 hadden we een fase, waarin we goed voetbalden. In de tweede helft had Stroe een optisch overwicht, maar scoren wij de 4 en 5-1. Gezien de kansenverhouding en het totale veldspel hebben we verdiend gewonnen. We moeten in het linkerrijtje proberen te blijven en daarom is het belangrijk, hoe wij ons als ploeg ontwikkelen. Dat is echter nog te wisselvallig op het ogenblik", was Rood Wit-trainer Eddy Kraay duidelijk.