• Aalt van de Kamp

Eerste thuisnederlaag voor SDC Putten

PUTTEN Het ongeslagen thuisrecord ging eraan dankzij NSC, dat SDC Putten zaterdag op een verdiende 2-4 nederlaag trakteerde. Juist de ploegen die de punten moeten halen om niet te degraderen kunnen iets extra's. Daar had SDC Putten zich op verkeken.

Maarten van der Meer

De thuisploeg begon goed met een schot van Rob Buter, gestopt door keeper Damian Ranzijn. En een vrijetrap van Martijn Duits, die een hoekschop opleverde. Door de felheid van NSC kwam SDCP niet aan opbouwen toe en het leed keer op keer balverlies. Een vrije trap werd bij de eerste paal ingeschoten, keeper Manuel Hoogewoning redde met moeite en de bal kwam via de lat bij Nico van den Brom die 0–1 scoorde. NSC bleef komen. Yordi Grovenstein had twee keer de kluts mee en toen de bal voor de voeten van Nico van den Brom kwam was het 0–2.

Na rust zette SDCP aan en de eerste aanval van was raak. Abdel Cherkaoui speelde Rick Degenaar aan, die draaide goed weg en werd onderuit gehaald. De strafschop werd door Degenaar zelf keihard binnen geschoten: 1–2. SDC wilde meer, maar gaf daardoor veel ruimte weg. Yannick Cornelisz profiteerde en maakte in de 67ste minuut 1–3. Een schot van Joost Heerschop belandde via de keeper en het hoofd van Rick Degenaar bij Rick van den Brink, die scoorde: 2-3. Het slotakkoord was voor NSC, dat via Yordi Grovenstein de 2–4 en een verdiende overwinning en drie punten scoorde.

SDC heeft twee zaterdagen geen competitiewedstrijden en speelt 12 mei uit tegen Urk.