Goudkoorts: Bianca Galjee

PUTTEN De Olympische vlam brandt, spannende tijden voor de echte sportliefhebber. Hoe presteert Nederland? Bianca Galjee volgt de sporters op de voet.

Naam Bianca Galjee

Leeftijd 38 jaar

Woonplaats Putten

Werk Project Manager bij het Sports Business Center in Leusden, het inkoop- en informatiecentrum voor de sportvakhandel. Rond de 100 sportleveranciers, die zo'n 350 sportmerken vertegenwoordigen, presenteren vanuit een permanente showroom in Leusden hun collecties aan de sportdetailhandel. We hebben merken in huis, als adidas, Asics, Puma, New Balance, Craft en vele anderen. Leuke, sportieve business dus.

Mijn favoriete sport op deze winterspelen Toch wel langebaanschaatsen.

Welke Nederlander wint de meeste medailles Sven Kramer. En zou leuk zijn als Sjinkie Knegt bij shorttrack kan vlammen.

De eerste winterspelen die ik mij kan herinneren zijn die van… Het meest bewust dan Nagano in 1998. Daar haalden 'we' natuurlijk ook een aantal mooie gouden plakken, Romme en Timmertje en volgens mij Postma ook. Alhoewel, als ik nog wat dieper graaf in mijn geheugen, dan herinner ik me de gouden medailles van Yvonne van Gennip in 1988 in Calgary ook nog wel.

Hoeveel uur ben je tijdens de Spelen aan de buis gekluisterd? Tjsa, genoeg uren, denk ik. De meeste wedstrijden zijn natuurlijk overdag, maar ik ben in de gelukkige omstandigheid dat wij in het Sports Business Center een grote tv hebben hangen, die ik vanaf mijn werkplek kan zien....lucky me!

Mijn favoriete Olympiër? Mijn Hollandse hart zegt dan Sven Kramer, heel knap dat hij al jarenlang op topniveau presteert. Ik gun hem de gouden plak op de 10.

Welk land wint de meeste medailles? Traditioneel excelleert wintersportland Noorwegen op de winterspelen. Ik kan me voorstellen dat ze nu ook weer voorop lopen in het medailleklassement.

Mooiste moment winterspelen ooit Het meest memorabele is de foute wissel van Sven Kramer op de 10 km in Vancouver, wat een drama was dat. Maar wat ik een heel mooi en bijzonder moment vond tijdens diezelfde spelen was de

winnende reuzenslalom van Nicolien Sauerbreij acht jaar terug. Wat een spannende race was dat! Na de eerste heat lag ze een fractie van een seconde achter op haar tegenstander en dan in de beslissende tweede heat gewoon naar de winst glijden. Een Nederlandse in een sport waar we normaalgesproken nooit in uitblinken, en dan gewoon goud pakken...briljant!

Welke sporter gun jij een gouden medaille en waarom? Ik gun Sven Kramer de gouden plak op de 10... En 't zou voor Kjeld Nuis ook leuk zijn, nu hij er bij is, als hij de 1.000 meter wint.

Wie gaat ons tijdens deze Olympische Spelen verrassen? Ik hoop Kimberley Bos. Zou leuk zijn als zij bij de voor ons onbekende sport, skeleton (op een kleine slee met hele hoge snelheid in een bobsleebaan naar beneden, je kin slechts een paar centimeter boven het ijs) hoge ogen gooit.