Goudkoorts: Klaas van de Kamp

PUTTEN De Olympische vlam brandt, spannende tijden voor de echte sportliefhebber. Hoe presteert Nederland? In deze rubriek geven bekende Puttense gezichten hun visie op de Olympische historie en hun verwachtingen van Pyeongchang 2018. Het mooiste winterspelenmoment is voor Klaas van de Kamp de race van Dan Jansen. „Hij pakte het goud waar hij al zo lang naar op jacht was."

Naam Klaas van de Kamp

Leeftijd 52 jaar

Woonplaats Ermelo

Werk Fysio-manueeltherapeut

Mijn favoriete sport op deze winterspelen Schaatsen en ijshockey

Welke Nederlander wint de meeste medailles Irene Wust. Heeft een slecht seizoen gehad maar staat er al als het moet en is getergd.

De eerste winterspelen die ik mij kan herinneren zijn die van… De spelen van Calgary in 1988. Yvonne van Gennip doorbrak de heerschappij van de oost-duitse schaatsters. Ook het ijshockey was superspannend tussen de VS en Rusland

Hoeveel uur ben je tijdens de Spelen aan de buis gekluisterd? Doordat het schaatsen overdag plaatsvindt, ga ik dat grotendeels missen helaas. In de avond even de highlights kijken dus ik achat 1,5 uur.

Mijn favoriete Olympiër? Erik Heiden wat betreft de winterspelen. Uniek dat een schaatser alle afstanden wint, dat zal nooit meer voorkomen. Hij deed dat ook nog op een buitenbaan met slecht weer.

Welk land wint de meeste medailles? Canada

Mooiste moment winterspelen ooit Dat is voor mij Dan Jansen die na een periode van pech en verdriet, zijn zus overlijdt vlak voor de Spelen, eindelijk het goud grijpt waar hij zo lang naar op jacht was.

Welke sporter gun jij een gouden medaille en waarom? Ik gun Sven Kramer de gouden plak op de 10km. Iedereen herinnert zich waarschijnlijk nog dat zijn coach, Gerard Kempers, hem de verkeerde baan instuurde waardoor hij gediskwalificeerd werd terwijl hij de beste tijd reed. Het knappe van Sven Kramer is dat hij al jarenlang aan de top staat en het steeds kan opbrengen om onder de hoog gespannen verwachtingen te presteren en te pieken wanneer de druk het hoogst is.

Wie gaat ons tijdens deze Olympische Spelen verrassen? Wat de buitenlandse sporters betreft verwacht ik van thuisland Zuid-Korea mooie prestaties. In het schaatsen verwacht ik van de Canadezen verrassingen en wat Nederland betreft kan Antoinette de Jong weleens een verrassing worden.