• Henk Hutten

Grevengoed klaar voor avontuur bij VVA

Maarten van der Meer

Vader Gerrit en broer Herbert voetbalden bij SDC, dus dat werd ook zijn club. Doelpunten maken zat er al vroeg in bij Grevengoed, dus het was geen verrassing dat hij via de A1 en het tweede elftal al bij het eerste team aansluiting vond. Hij trof het niet, want in zijn eerste seizoen had SDC drie trainers nodig. Grevengoed zou bij Rood-Wit gaan voetballen, ook omdat zijn broer daar speelde. De pas aangestelde trainer Bert van Hunenstijn vroeg hem te wachten en na een goed gesprek bleef hij toch bij SDC. Het echte voetbalplezier keerde echter niet terug bij SDC, en hij besloot toch naar Rood-Wit te vertrekken om met zijn broer te voetballen.

PLEZIER TERUG Grevengoed: ,,En dan te bedenken dat Herbert terug naar SDC wilde, om met mij in het tweede te spelen. Goed dat hij dat niet gedaan heeft. Ik ben fantastisch opgevangen door spelers en technische staf. Dat heeft ertoe bijgedragen dat ik snel het plezier in het voetballen had teruggevonden.''

De aanvaller had het al snel naar zijn zin bij Rood-Wit. De doelstelling voor zijn eerste seizoen in Veenhuizerveld was duidelijk: ,,Bij de eerste drie eindigen of een periode pakken.'' Dit lukte de ploeg en ze mochten promotiewedstrijden spelen. Dat ging fout, er gingen twee van de drie gegadigden door en Rood-Wit werd derde.

Dit seizoen overtreft alle verwachtingen bij Rood-Wit. De ploeg staat 'stijf bovenaan', met dertien wedstrijden gespeeld en allemaal gewonnen. Ze staan elf punten voor op nummer twee en Barry Grevengoed heeft er al 21 gescoord, halverwege de competitie. Grevengoed is gegroeid in zijn rol als topscorer.

Zijn productieve seizoen is ook in Achterberg opgevallen. ,,Ik wilde best blijven, maar toen hoofdklasser VVA'71 belangstelling toonde ben ik gaan praten.'' Het bleek dat trainer Eddy Morren, die bij Rood-Wit heeft gewerkt, ze heeft getipt. VVA is blij met de linksbenige aanvaller van 23 jaar. VVA uit Achterberg staat vierde in de hoofdklasse A, waarin SDC vijfde staat. Het zou dus zomaar kunnen, dat volgend seizoen VVA tegen SDC speelt. ,,Dan hoop ik dat ik een hattrick maak'', zegt hij lachend.

De overgang van vierdeklasser Rood-Wit naar hoofdklasser VVA lijkt groot, maar zo ziet de Puttenaar dat niet. ,,We hebben pas geoefend tegen Hierden (tweede klasse, 3-1 gewonnen ) en DEV Doorn,( 4-1 gewonnen, derde klasse ). Ik kijk er naar uit om hogerop te voetballen.'' Natuurlijk vinden ze het bij Rood-Wit jammer dat hij weggaat, maar ze gunnen hem het allerbeste.

Barry heeft nog twee seizoenen met zijn broer Herbert kunnen spelen, wat hij graag wilde en gaat nu een nieuw avontuur tegemoet. Rood-Wit heeft gezorgd dat hij weer zin heeft in voetballen en het naderende kampioenschap en zijn doelpunten zullen hem veel vertrouwen geven. ,,Ja maar we zijn pas op de helft", blijft hij voorzichtig. De ploeg draait goed, trainer Bert van den Brink is genomineerd voor Trainers Magazin: Trainer voor de regio in de categorie West-1 vierde klasse zaterdag.