Hattrick Rocco Keizer levert SDC winst op

PUTTEN De basis voor de 2-5 winst van SDC Putten tegen SVL werd gelegd door Rocco Keizer die een glaszuivere hattrick scoorde. Trainer Bert van Hunenstijn hamerde vooraf over het belang van deze wedstrijd, omdat SVL een punt boven SDC stond.

door Maarten van der Meer

Al in de zevende minuut gaf Sven Onclin een goede voorzet die Rocco Keizer via een omhaal tot doelpunt promoveerde. SVL kwam beter in de wedstrijd en na een hoge voorzet liet keeper Manuel Hoogewoning de bal los, doordat Rob Buter tegen hem op botste. Alex van Eem gaf de bal het laatste tikje en dat betekende de gelijkmaker. Ali Alkan liet van afstand een boogbal los en de 2-1 lag in het net. Direct na de aftrap schoot Rocco Keizer de gelijkmaker binnen. Toen een hoekschop van Iwan Bos via Quicy van de Leuv voor het doel kwam, volmaakte Rocco Keizer zijn hattrick die ook nog eens zijn honderdste goal in competitieverband was.

In de tweede helft vergrootte Quincy van de Leuv de voorsprong met een bekeken schot; 2-4. SVL brak en ging een op een spelen, waardoor SDC de ruimte kreeg voor de tegenstoot. De verdediging van SDC liet geen muisje meer door en Justin van Groen zette met een bal in de kruising de 2-5 op het bord. Bij SDC had Jerry Geurts de plaats ingenomen van Boy Boeloerditi, wat hij prima invulde. SDC speelde een uitstekende wedstrijd en door de overwinning staat SDC weer in het linkerrijtje met 14 punten uit 11 wedstrijden Komende zaterdag speelt SDC thuis tegen Achillis Veen en dat team staat op de vierde plaats. Aanvang 14.30 uur.