• Foto ter illustratie.

    Archief BDUmedia

Willemsen trainer De Meeuwen

PUTTEN Ruud Willemsen is met ingang van het nieuwe seizoen hoofdtrainer van korfbalvereniging De Meeuwen. Hij volgt Tom Stoffelsen op, die na vijf jaar afzwaait.

,,Dit seizoen is Ruud gestart op dinsdagavond als assistent-trainer met als intentie om hoofdtrainer te worden. Zijn communicatie is de groep goed bevallen. Ruud werkt met dezelfde instelling en motivatie als Tom. Hij wil ook meedenken om de vereniging stappen te laten maken", stelt voorzitter Erik van Hulsteijn. Willemsen is in januari van Amsterdam naar Amersfoort verhuisd. ,,We wisten dat hij dichterbij Putten zou komen wonen en zal de komende periode ook op zaterdag vaker aanwezig zijn. We hebben hem voor één jaar aangetrokken, maar de bedoeling is dat we langer met elkaar doorgaan.''

Willemsen (32) was de afgelopen drie jaar in diverse trainersfuncties actief bij Rohda in Amsterdam. Daarvoor speelde hij zes jaar in de Korfbal League bij Blauw Wit Amsterdam. Willemsen vertrok in 2009 bij De Meeuwen, waar hij vanaf de E'tjes speelde en drie jaar in het eerste team.