Landelijke hoofdklassers openen seizoen bij minigolf Terra Nova

PUTTEN De overdekte korte baan in Putten was afgelopen zondag het decor voor de landelijke hoofdklassers. De familie van Essen, mgv de Veluwe, en de Nederlandse minigolfbond waren de gastheren voor de landelijke hoofdklasse die door het hele land trekt.

De crème de la crème van het Nederlandse minigolf aangevuld men een aantal Vlaamstalige Belgische zuiderburen die na het opheffen van het Vlaamse gedeelte zijn uitgeweken naar de Nederlandse competitie. Voor ons land een welkome versterking, volgens Terra Nova, want de Belgen brengen toch een hoop ervaring op minigolfgebied mee.

De wedstrijd werd van het begin af gedomineerd door regerend landskampioen MGC Oirschot. Het team leverde een uitstekende prestatie door met het hele team ruim onder honderd holeslagen te eindigen over de bekende vier ronden. Een gemiddelde dat ruim onder de 25 lag.

Tweede werd het team van MGC Geldrop1, de Brabanders met de Gelderse inbreng van Wilbert van Helmond en Kees van de Peppel binnen hun gelederen en verder aangevuld met de familie de Cremer uit België deden het uitstekend maar konden ook landskampioen Oirschot niet van de toernooi winst afhouden.

Om de derde plaats was het een felle strijd tussen RMC de Holeridders uit Ridderkerk met de nieuwe aanwinst Rick Beijnen, gekomen van thuisclub de Veluwe in de basis en Hans Broodbakker door de weeks ook een lid van de Veluwe ook voor beiden was overigens een basis plaats.

Beiden deden het uitstekend met scores van Rick (97 over 4 ronden) en Hans (91 over 4 ronden) vielen ze niet uit te toon ten opzichte van de landelijke toppers. Toch was het verschil met nummer vier Drachten na vier ronden erg klein slechts vier holeslagen in het nadeel van de formatie uit het Friese drachten.

Lange baan vereniging Zoetermeer en het tweede team van Geldrop hadden het moeilijker op de Puttense minigolfbaan, toch kwam het baanrecord op naam van iemand uit Zoetermeer, Ruud Slappendel vestigde met 86 holeslagen over vier ronden een nieuw baanrecord op de Puttense minigolfbaan.

René Bos speler van het Brabantse Oirschot haalde als enige de perfecte ronde 18 in Putten en dat is een primeur in Putten.

Tevredenheid alom na afloop bij de organisatie en de familie van Essen; het evenement was zeer geslaagd en het seizoen is na zondag echt van start gegaan.