• Vanwege onvoldoende beschikbaar personeel voor handhaving kan de landskampioen niet langskomen in Putten.

    ANP Foto

Oefenduel Ajax – Anderlecht niet in Putten

PUTTEN SDC Putten kan niet voldoen aan het verzoek van Ajax om op sportpark de Putter Eng een oefenduel tegen Anderlecht te faciliteren. De gemeente zegt onvoldoende personeel te hebben.

Marco Jansen

,,Afgelopen vrijdag werden wij benaderd door Ajax of zij de wedstrijd tegen Anderlecht op zaterdag 6 juli om 14.30 uur bij ons konden spelen. Die optie wilde Ajax graag onderzoeken. Het veld was prima en we kunnen een paar duizend man ontvangen. Wij hebben toen de gemeente met potlood geïnformeerd'', vertelt voorzitter Albert de Bruin. Doordat de wedstrijd op tal van voetbalsites al werd aangekondigd, verzocht SDC de Amsterdammers 'indringend' een besluit te nemen. ,,Zij moesten hun mensen intern nog informeren, maar inmiddels is het zo actueel dat de burgemeester dinsdag heeft gezegd dat de wedstrijd niet in Putten gespeeld kan worden. Dit vanwege onvoldoende beschikbaar personeel voor handhaving van de openbare orde. We zouden ook RKC tegen Mechelen op 12 juli hebben en dat gaat om die reden ook niet door. Dat is heel vervelend en jammer, want het is een prachtig stukje Putten-promotie en goed voor de lokale economie. Maar veiligheid gaat boven alles.''

Dat vindt burgemeester Henk Lambooij ook belangrijk, maar hij plaatst daarbij wel een kanttekening: ,,Wedstrijden waarbij profclubs betrokken zijn moeten in goede banen worden geleid. Dit vraagt om een flinke inzet van personeel. Dat kan af en toe best een keer, zoals aanstaande zaterdag bij SDC Putten - Feyenoord, maar dat kan niet ieder weekeinde. De capaciteit van de politie, boa's en andere instanties is niet oneindig." Hij vindt het ,,jammer voor SDC Putten en voor voetballiefhebbers, maar veiligheid gaat boven alles".