OMS dames 1 kent stroef seizoensbegin

PUTTEN Na de bekerwedstrijd vorige week in sporthal de Meeuwen, mocht OMS Dames 1 afgelopen vrijdag met de echte competitie beginnen. N.V.C. uit Nijkerk was de tegenpartij in sporthal de Putter Eng.

Het was in het begin wennen omdat de teamsetting t.o.v. vorig seizoen iets is gewijzigd.

Leanne Timmer (buiten), Marjolijn Baarslag (buiten) en Diane Bakker(spelverdeler) zijn toegevoegd aan het 1e damesteam, Linda Dubbeld heeft de positie als spelverdeler in Dames 2 ingenomen.

Het doel dat aan dit begin van het seizoen gesteld is door de dames is handhaving van de tweede klasse en minimaal meedraaien in de bovenste helft. Een goed begin is het halve werk, de meiden moesten dus aan de bak. Leanne Timmer, welke bij gelegenheid ingezet zal gaan worden bij wedstrijden, fungeerde op deze wedstrijdavond als coach.

De eerste set ging moeizaam en werd voornamelijk getypeerd door balletjes die vanwege onvoldoende ritme en onwennigheid op een domme manier weggeven werden; de dames verloren deze 1e set van het seizoen dan ook met 20-25.

De tweede set was heel spannend, het ging gelijk op en de Puttense volleybaldames kregen iets meer vertrouwen in elkaar. Helaas werd de set toch nipt verloren, de set werd besloten met een 24-26 eindstand.

In de derde set ging het spel van de volleybalsters bergopwaarts en begon het te draaien, deze set werd gepakt met 25-20.

Daarna leek het aan het begin van de vierde set de goede kant op te gaan, helaas kwam halverwege de set de kentering en verloren de volleybalsters de set alsnog met 21-25, wat betekent dat de dames het seizoen beginnen met een onnodige, zure 3-1 nederlaag.

Aankomende vrijdag is de volgende beproeving voor de Puttense speelsters, dan spelen de dames om 21.00u in en tegen VVH uit Harderwijk.