• Archieffoto ter illustratie.

    Volleybalvereniging OMS Putten

OMS speelt promotiewedstrijden

PUTTEN OMS beleefde een succesvolle slotdag van de competitie. Dames 1 won de uitwedstrijd in Nijkerk met 0-4 van NVC 2 (24-26, 14-25, 17-25, 20-25) en eindigde tweede in de tweede klasse J. De Puttense volleybalsters mogen zaterdag in Arnhem promotiewedstrijden spelen voor een plek in de eerste klasse.


Dames 1 speelt een driekamp in sporthal Valkenhuizen en begint om 11.00 uur tegen VZK uit Wezep (nummer tien 1E). Om 12.00 uur is Blok EVC 2 uit Vaassen (nummer 2 2I) de tegenstander. Het vervolg is afhankelijk van de uitslagen. Het betreft een 'best of three' (twee gewonnen sets van 25 punten). Het aantal teams dat promoveert is afhankelijk van hoeveel teams van nationaal niveau terugkomen.


Heren 1 won met 1-3 (13-25, 25-22, 15-25, 21-25) van NVC en eindigt derde in de promotieklasse C. Ook zij mogen verrassend p/d-wedstrijden spelen. Kampioen Hellas wil niet promoveren en heeft overdracht van spelniveau aangevraagd bij de Nevobo. Nummer twee Ormi ziet af van hun promotierechten, die overgaan naar OMS. Ook de mannen spelen zaterdag in Valkenhuizen om promotie naar de derde divisie. Het schema wordt later bekend, laat de competitiemedewerker van de Nevobo weten. 

Heren 2 is al gepromoveerd door als debutant in de tweede klasse als tweede te eindigen. Zij komen volgend jaar uit in de eerste klasse.