• Foto ter illustratie.

    Archief BDUmedia

Ook Berkum te sterk voor SDC Putten

PUTTEN Nadat SDC Putten het thuisrecord had verspeeld tegen NSC Nijkerk volgden twee nederlagen, eerst Urk uit en nu Berkum thuis. Berkum kan volgende week de titel binnenhalen.

Maarten van der Meer

SDC begon goed en Jurian van den Brink en Rick Degenaar kregen scoringskansen. Berkum was nog zoekende, maar in de 22ste minuut scoorde Mark Bloemandaal met een droge knal in de verste hoek 0-1. Daarna kreeg Berkum het vertrouwen en SDC had het moeilijk, waardoor dit ook de ruststand werd.

COMMOTIE Na de rust zocht SDC gelijk de aanval en er was commotie om een niet gegeven strafschop na een handsbal. De eerste aanval daarna schoot Johnson Bacuna tegen de lat en de terugspringende bal kwam voor de voeten van Thom Kooke, die 0-2 maakte. Dat was een staaltje van doeltreffend afronden en met dit geluk word je kampioen. SDC knokte voor een beter resultaat, maar Berkum gaf niets weg en scoorde zelfs in de 92ste minuut 0-3, dankzij uitblinker Johnson Bacuna.

Op het hoofdveld werd na afloop, met bossen bloemen en speeches, afscheid genomen van de spelers die SDC gaan verlaten. Komende zaterdag speelt SDC de laatste competitiewedstrijd uit tegen AZSV.