• JongPutten
  • JongPutten

Vijftien nieuwe Kidscoaches voor JongPutten

PUTTEN Dit jaar wordt JongPutten voor het vijfde jaar geholpen door KidsCoaches. Uit verschillende aanvragen hebben ze vijftien kinderen kunnen aannemen die JongPutten het gehele jaar komen versterken. Kinderen van alle basisscholen uit groep 6 tot en met 8 konden zich hiervoor opgeven. De naam 'KidsCoach' is bedacht door de kinderen die het eerste schooljaar hebben geholpen.

De eerste vergadering heeft begin november plaatsgevonden onder leiding van Rody van de Vliert en Celine Kouwer van JongPutten. Tijdens de eerste vergadering hebben alle KidsCoaches elkaar doormiddel van spelletjes beter leren kennen. Ook hebben wij besproken wat het inhoudt om een KidsCoaches te zijn. De kinderen hebben allerlei activiteiten bedacht die ze graag willen organiseren. De creativiteit spatte er vanaf! Het is een leuke gezellige groep die van aanpakken weet en dat hebben we terug kunnen zien tijdens de pietengym.

Om erachter te komen wat de kinderen in gemeente Putten een leuke activiteit vinden, doen de KidsCoaches dit jaar weer een onderzoek. Met behulp van enquêtes gaan zij onderzoeken welke activiteiten het meest populair zijn bij deze doelgroep. De KidsCoaches dragen zelf de verantwoordelijkheid, zij maken zelf promotiemateriaal voor de school en leggen de activiteiten uit aan de deelnemers.

De KidsCoaches van dit jaar zijn Sven van Emous. Noa Reijersen, Féline Wassink, Anniek Roordink, Nout van den Born, Lieze van Waas, Lex Meiling, Alicia Wessels, Lisanne Versteeg, Finn de Graaf, Mika Noorman, Rieneke Verhoef, Eva Lubbertsen, Jantine van den Brink, Boaz Remijn.