Overwinning voor SDC thuis tegen Bennekom (video)

PUTTEN Mooi weer en 850 toeschouwers gingen er eens voor zitten. De overwinning van SDC tegen Bennekom was prima en verdiend, maar voor de rust was het niet om aan te zien. Iwan Bos en Thomas Amende ontbraken door blessures. Niels Pereboom en Jerry Geurtsen stonden in de basis.

Maarten van der Meer

De ploegen hielden elkaar in evenwicht en speelde risicoloos en dus onaantrekkelijk voetbal. Pas in de achttiende minuut brak Quincy van de Leuv solo door de Bennekom verdediging, maar hij schoot net naast. Zeven minuten later kwam SDC goed weg, na een scrimmage belandde de bal tegen de binnenkant van de paal, maar keeper Manuel Hoogewoning kon de bal oprapen. Quincy van de Leuv en Gilbrano Plet kregen nog kansen, maar keeper Sjoerd Rensen bleef overeind. Dus met de rust stond de 0 - 0 op het bord.

Na de rust een heel ander verhaal. Trainer Bert van Hunenstijn had de rust gebruikt om de ploeg op scherp te zetten en er stond een heel ander SDC. Goed in de duels en scherp in de aanval, Bennekom werd teruggedrongen. Toch was het de rechtsback Mark Bos, die uit het niets schoot en de bal belandde op de kruising. SDC was gewaarschuwd en na zeven minuten was het raak. Een voorzet van Gilbrano Plet belandde in de doelmond en werd slecht weggewerkt. Rocco Keizer stond met zijn rug naar het doel en kom scoren met een hakbal 1 - 0. SDC voelde zich bevrijd en ging veel beter voetballen. Trainer Ronald Liefting paste twee wissels toe, Glenn Visser en Niek van Ginkel vervingen Luc Kipmulder en Marc Harlaux. De man van de wedstrijd Gilbrano Plet brak op snelheid door en werd onderuit gehaald. De door de uitstekend leidende scheidsrechter Meulenkamp kende een strafschop toe. Aanvoerde Justin van Groen schoot de bal onhoudbaar binnen 2 - 0. Eigenlijk was op dat moment de buit binnen. Bij SDC verving Kees Pluim Gilbrano Plet. Kopballen van Quincy van de Leuv en Rocco Keizer troffen geen doel en SDC kom met een tevreden gevoel en drie punten de kleedkamer opzoeken. SDC is weer in het linker rijtje beland met 11 punten uit acht wedstrijden. Dankzij spelers als Rob Buter, Boy Boeloerditi , Steffan Vlietstra en Jerry Geurtsen was de opbouw van achteruit beter verzorgd. De bal bleef in de ploeg en men kon gevarieerd de aanval zoeken. Met de razendsnelle Gilbrano Plet en Quincy van de Leuv moet het dit seizoen lukken om bij de eerste zeven te eindigen.

Komende zaterdag speelt SDC uit tegen DOVO, de wedstrijd begint om 14.30 uur.

Bron video: VV Bennekom - YouTube.