• De Putten Power Run wordt elk jaar op de vrijdag na Hemelvaart gehouden. 

    Putten Power Run

Putten klaar voor Putten Power Run

PUTTEN  Wie van hardlopen houdt, kan op de vrijdag na Hemelvaart op 26 mei meedoen aan de zevende Putten Power Run. Het evenement voor geoefende en ongeoefende hardlopers voert opnieuw door de omgeving van Putten.

Maranke Pater

De Putten Power Run is gelieerd aan de stichting Rusland Kinderhulp. Henri Zeevat, voorzitter: ,,Een groot aantal sportieve mensen wilde Putten op de kaart zetten. Daarnaast zijn deze mensen graag bezig met hun hobby. Hiermee wilden ze ook nog eens graag een goed doel steunen en dit is al jaren de stichting Rusland Kinderhulp."

In de eerste jaren startte de loop vanaf het terrein bij voetbalvereniging SDCP. Voor de derde keer wordt er nu gestart vanuit het centrum op het Fontanusplein. ,,We merken dat de Putten Power Run nu meer leeft, omdat we erg zichtbaar zijn in het dorp." 

Over het algemeen zijn er tussen de 500 en 600 deelnemers die uit Putten en omgeving komen. ,,Ook zijn er heel wat mensen van buiten Putten die met Hemelvaart naar de campings en vakantieparken in Putten trekken."

Hardlopers kunnen kiezen uit verschillende afstanden. Van de vijf kilometer tot de halve marathon. ,,Vroeger hadden we een speciale jeugdrun, maar daar was te weinig animo voor. Op het terrein van SDCP konden we voor de jongste lopers ook wat makkelijker een parcours uitzetten, in de stad is het moeilijk om een kidsparcours vrij te houden van auto's. Kinderen mogen meerennen als ze denken de vijf kilometer aan te kunnen, maar dan wel onder begeleiding van een volwassen loper." De routes starten in het centrum, maar maken al vrij snel een draai richting het Putter bos.

De halve marathon blijkt een mooie voorbereiding voor het lopen van een hele marathon. ,,Hardlopers die een grotere marathon willen lopen hebben een compleet trainingsschema. Sommigen willen bijvoorbeeld meedoen aan de marathon in Amsterdam. Om dit op te kunnen bouwen is een evenement als de Putten Power Run perfect voor ze."

HULP Aan het evenement werken tussen de dertig en veertig vrijwilligers mee, maar er zijn nog steeds vrijwilligers nodig voor onderdelen van de Putten Power Run. ,,Van verkeersregelaars tot mensen die helpen bij de opbouw van het parcours. We hebben ook mensen die voor of achter de lopers fietsen, zodat ze niet verdwalen in de bossen. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden op het e-mailadres info@puttenpowerrun.nl."

OFFICIEEL Deelnemers krijgen een officiële tijdswaarneming. Tijdens de route en bij de finish worden foto's en filmpjes gemaakt. Start -en finish vinden plaats op het Fontanusplein. De deelnemers aan de halve marathon starten om 16.30 uur, alle overige afstanden starten om 17.00 uur. Iedere 50e deelnemer krijgt zijn of haar inschrijfgeld terug. De opbrengst van de PPR komt ten goede aan speciale kinderprojecten van de Stichting Rusland Kinderhulp Putten in Wit Rusland, waar veel kinderen nog steeds te kampen hebben met de gevolgen van de ramp in Tsjernobyl. Afgelopen jaar kon de PPR een cheque van 4.000 euro overhandigen aan de SRK voor diverse projecten in Verhnedvinsk, Wit Rusland. Voor meer informatie: www.puttenpowerrun.nl. Inschrijven kan via www.inschrijven.nl.