• De Putten Power Run is een evenement waar hardlopers uit het hele land op af komen.

    Maranke Pater

Putten Power Run: 'Het belooft een pittig parcours te worden'

PUTTEN  Honderden lopers zullen op de dag na Hemelvaart samen komen in Putten tijdens de Putten Power Run. Met de hardloopwedstrijd wordt geld ingezameld voor de stichting Rusland Kinderhulp.

 

Voor de zesde keer slaan tientallen vrijwilligers de handen ineen om de Putten Power Run in goede banen te leiden. Monique Lindenberg, secretaris van de stichting Putten Power Run: ,,Hardlopen is een sport die door veel mensen beoefend wordt. We begonnen de allereerste editie met 200 lopers, maar inmiddels halen we zeker het dubbele aantal.'' Het belooft aanstaande vrijdag prachtig weer te worden, ideaal loopweer volgens de organisatoren. Voor de kwartmarathon en halve marathon hebben zich al een groot aantal deelnemers gemeld. Annemieke Carbo, pr&communicatie: ,,De meeste hardlopers die zich op hebben gegeven voor de halve en de kwartmarathon zien de Putten Power Run als een mooie loop. Veel hardlopers zien de run ook als een mooie voorbereiding op een hele marathon."

Er zijn deelnemers die bewust in de meivakantie op de camping in Putten komen staan zodat ze mee kunnen doen aan de Putten Power Run. Ze komen uit het hele land. Puttenaren, die fanatieke hardlopers zijn vinden het leuk dat ze nu in hun eigen dorp kunnen hardlopen. De eerste drie jaar werd de run vanaf het terrein van SDCP gehouden, inmiddels is de startlocatie op het Fontanusplein. De organisatie ontvangt hiervoor alle medewerking van de gemeente. Carbo: ,,We hebben een mooi parcours dat representatief is voor de bosrijke gemeente Putten. Deelnemers gaan via het Speulder- en Sprielderbos. Het wordt is wel een pittig parcours  en zeker met warm weer zijn de water drinkposten hard nodig". Alle lopers krijgen een officiële tijdswaarneming. Lindenberg:  ,,Extra leuk voor hardlopers die hier nog niet veel ervaring mee hebben. Ik weet dat er vanuit SV Putten en SS Sport groepjes mensen zijn die speciaal voor de Putten Power Run getraind hebben.''

Ook bedrijven doen mee met teams, zoals Guliker, dat vorig jaar met een team van 35 leden deelneemt. Carbo: ,,We hebben een wisselbeker voor bedrijven. Vorig jaar heeft Van de Kamp Stukadoors gewonnen, maar dit jaar zijn ze er helaas niet bij om hun titel te verdedigen. Het is tegenwoordig een grote trend bij bedrijven om medewerkers aan het sporten te krijgen. Het is ook een mooie vorm van teambuilding." Alle lopers worden binnengehaald met het fanfarekorps uit Elspeet. Door deel te nemen wordt de stichting Rusland Kinderhulp geholpen. Vorig jaar ging er een cheque van €5000,- naar de stichting. Carbo: ,,Met het geld is erdoor de jaren heen een kindertehuis ondersteund, een taxibusje voor invaliden gekocht en een gehandicaptencentrum opgeknapt. Deze week is het dertig jaar geleden dat de ramp in Tsjernobyl plaats vond en nog steeds is er geld nodig, zeker omdat de inwoners van die streek kampen met gezondheidsklachten." Er zijn verschillende afstanden, zoals de 5 km, die bestaat uit een normale run, een businessrun en een jeugdrun (12-15 jaar), de kwart marathon en de halve marathon.

Voor meer informatie; www.puttenpowerrun.nl.