• Joëlle Kelderman

Putten Power Run onderdeel hardloopcircuit

PUTTEN De Putten Power Run zal een aantal grote veranderingen ondergaan in 2018. De eerste is een belangrijke, namelijk de verplaatsing van het evenement naar zaterdag 14 april. Daarbij komt nu ook de samenwerking met hardlooporganisatie uit de regio.

De vier grote hardloopevenementen van Harderwijk, Putten, Nijkerk en Ermelo komen in 2018 met een hardloopcircuit onder de naam Rabobank Randmerencircuit. De halve marathon van Harderwijk zal op 10 maart 2018 de eerste wedstrijd zijn, gevolgd door de Putten Power Run (14 april), de halve van Nijkerk (21 april) en de halve marathon van Ermelo (2 juni).

Henri Zeevath, voorzitter van de Putten Power Run, is een blij man. ,,De belangrijkste wijziging is de verandering van datum. We gaan naar een zaterdag en niet meer de dag na Hemelvaartsdag. We denken daar al een paar jaar over na en hebben nu de knoop doorgehakt. Nu we ook nog deel gaan uitmaken van het loopcricuit, denken we echt een grote stap te maken met ons evenement.'' Binnen het circuit wordt trouwe deelname beloond waardoor niet per se de snelste lopers er met de prijzen vandoor zullen gaan.

Rabobank Randmeren is achter het initiatief gaan staan en wil graag meedenken. Marcel Korving, directeur van Rabobank Ermelo: ,,Dit is een prachtig voorbeeld dat je elkaar kunt beconcurreren maar dat samenwerking nog altijd leidt tot veel meer. Dat geldt niet alleen voor deze organisaties maar ook voor bedrijven. Wij willen dit proces met onze expertise op dat gebied graag ondersteunen. We zijn al sponsor van al deze evenementen dus dat is een groot voordeel."

De details zullen komende weken worden uitgewerkt. De verwachting is dat half januari alles geregeld is rondom de inschrijving.