• Bestuurslid Puttense Sportmarathon Gerrit Kroes en mede organisator Puttense Jeugdsportmarathon, Jong Putten, Kelvin van den Broek hebben de bekers nu nog zelf in de hand. Welk team zal dit jaar met deze prijzen naar huis gaan?

Puttense Sportmarathon dit jaar nog groter spektakel

PUTTEN Zeventien teams, 25 verschillende onderdelen, 24 uur sporten. Dat is de Puttense Sportmarathon in het kort. Vrijdag 24 juni is de aftrap bij KV de Meeuwen. Vanaf 17:30 uur zal de overdracht zijn van de jeugd sportmarathon naar de volwassenen. Dit jaar is er gekozen voor een spectaculaire opening. Maar eerst heeft het bestuur van zowel de jeugd- als de volwassen sportmarathon de bekers in ontvangst genomen. Welke team zal deze dit jaar mee naar huis nemen?

Gerrit Kroes, bestuurslid van de Puttense Sportmarathon: ,,Ieder jaar is weer leuk en vernieuwend. Deze editie hebben we de opening in een heel nieuw jasje gestoken. Omdat de kinder- sportmarathon stopt waar de volwassen marathon begint hebben we beide doelgroepen nu nog meer naar elkaar toe getrokken. Ieder jaar was er al een leuke overdracht, met applaus voor de jeugd en het hijsen van de vlag, maar nu wordt het nog meer een geheel. Er komt iets uit de lucht vallen, de kinderen reiken een prachtig cadeau uit aan iemand die dit heel goed kan gebruiken, en dat allemaal onder luid applaus van de volwassen deelnemers en natuurlijk geïnteresseerde toeschouwers."

Volwassen deelnemers zijn er dit jaar meer dan genoeg. Maar liefst 17 team hebben zich opgegeven. Allemaal met minimaal 30 sporters. Dat zijn nog meer teams dan voorgaande jaren, Kroes:" We merken dat de marathon steeds populairder wordt. Het eerste jaar hadden we 13 teams, en dat is de jaren erna alleen maar toegenomen. Meedoen is belangrijker dan winnen en dat merk je ook aan de sfeer. Gemoedelijk, gezellig met natuurlijk een gezond fanatisme. Super leuk!"

Naast de Puttense Sportmarathon is er ook voor de jeugd en kinderen van Putten een marathon vol sportplezier. Vrijdag 24 juni kunnen de jongeren (12 t/m 16 jaar) zich van 18:00uur tot 21:00uur in het gezellige zweet werken bij korfbalvereniging de Meeuwen. Het programma van de kinderen (3 t/m 8 jaar) zal daar ook plaatsvinden. Dit begint om 13:45uur, tot de prijsuitreiking van 17:30uur. Kelvin van den Broek, Jong Putten:" De insteek van de Sportmarathon is om mensen kennis te laten maken met zoveel mogelijk verschillende sporten. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor de kinderen en jongeren. Door hen op een leuke manier lekker te laten sporten weten zij wat er allemaal is. Daarnaast is sporten gezellig en sociaal. Kortom een top evenement voor jong en oud."

Er is nog ruimte voor de jeugd en de kinderen om zich in te schrijven voor het evenement. Dat kan via http://puttensesportmarathon.nl/. Natuurlijk zijn toeschouwers altijd welkom. Het sportschema voor jong en oud is eveneens te vinden op de website.