Rally van Putten op zoek naar vrijwilligers

PUTTEN - Nu de tweede Rally van Putten officieel is aangekondigd, valt er voor de organisatie nog bergen werk te verzetten om de wedstrijd ook daadwerkelijk door te kunnen laten gaan.

Er wordt de laatste hand gelegd aan de klassementsproeven, het routeboek, het Bijzonder Reglement en het tijdschema. Er moet overleg plaatsvinden met gemeentes, hulpdiensten en het logistieke proces moet op gang komen. Alle materialen moeten op tijd op de proeven zijn, de officialposten moeten worden bemenst, de serviceplaats moet worden ingericht en het verkeer moet worden geregeld. Een kleine greep uit alle zaken die geregeld moeten worden om op 18 april de eerste auto rond het middaguur over het startpodium bij zalencentrum De Aker te kunnen laten rijden.

De organisatie heeft voor een welslagen van het evenement de behoefte aan hulp. De organisatie zoekt vrijwilligers, die het evenement een warm hart toedragen en hun steentje willen bijdragen. Volgens de organisatie is er nog behoefte aan verkeersregelaars, officials en overige vrijwilligers. Belangstellenden kunnen zich via de contactpagina op www.rallyvanputten.nl aanmelden.

De Rally van Putten werd voor het eerst gehouden in 2014. Na de eerste editie telt de wedstrijd voortaan mee voor de Nederlandse (short-) rallykampioenschappen. Naast de proeven in de gemeente Putten zal de wedstrijd ook over industrieterrein de Harselaar in Barneveld voeren.

De start van het evenement is ook dit jaar op het podium bij zalencentrum De Aker. Na acht klassementsproeven voor de rally en zes voor de shortrally is ook de finish op het podium bij De Aker.