• Erik van ´t Land

Rallyrijders ´knallen´ zaterdag door Huinerbroek

PUTTEN De buurtschappen Huinerbroek bij Putten en De Valk en Meulunteren nabij Lunteren vormen zaterdag het decor tijdens de Visual Art Centraal Nederland Rally. In Putten worden drie klassementsproeven verreden en in de gemeente Ede staan zes proeven op snelheid op het programma.

In het gebied rond de Goorsteeg, Knapzaksteeg, Oude Nijkerkerweg en Roosendaalseweg in Huinerbroek zijn de deelnemers drie keer te bewonderen. De eerste proef van de rally begint om 12.32 uur. Ook de vierde en zevende proef worden in Huinerbroek verreden. Deze specials beginnen om 15.09 en 17.51 uur.

DE VALK Naast de drie proeven in Putten worden zes proeven verreden in de gemeente Ede. In De Valk zijn dat de proeven 2, 5 en 8. Onder meer de Koperensteeg, de Matendijk en Valkse Engweg vormen vanaf 14.16 uur het strijdtoneel. De laatste rondgang start om 19.30 uur. Tussendoor is om 16.53 uur de start van proef 5.

MEULUNTEREN In Meulunteren is het gebied tussen de Meulunterseweg en de Zeggelaarseweg het domein voor de nationale rallyrijders. De derde proef start daar om 14.30 uur. Vervolgens komen proef 6 (17.07) en 9 (om 19.44 uur) nog aan bod.

De rally telt mee voor het Nationaal Rally Kampioenschap. Ook de rijders voor het Short Rally Kampioenschap en het Historic Kampioenschap komen in actie.

KANSHEBBERS Regionale kanshebbers op de overwinning zijn Jasper en Jim van den Heuvel uit Terschuur. Op dit moment is het nog niet zeker in welke auto zij starten. Jasper vormt een duo met Lisette Bakker en Jim van den Heuvel wordt genavigeerd door Jouri Dockx. Dat is wel zeker. Ook Achtervelder Henk Bakkenes (met Cindy Verbeaten in een Mitsubishi Evo) komt in actie. De namen van Barnevelders Karel en Martin Nortier (Opel Astra) en Kootwijkerbroeker Eep Borgers (met Patrick Lipholt in een Opel Astra) staan eveneens op de deelnemerslijst.

De rally telt in totaal 110 kilometer op snelheid. De compacte rally rond Barneveld, waar ook het serviceterrein is ingericht, telt in totaal 'slechts' 272 kilometer. De start (12.11 uur) en finish van het evenement is in Barneveld. Rond 19.30 uur komt de winnaar over het podium op de Harselaarseweg.