• Rick Degenaar, op de foto als speler van Lunteren, heeft het naar zin bij SDC Putten.

    Theo Beumer
  • Theo Beumer

Rick Degenaar terug naar SDC Putten

LUNTEREN De wegen van Rick Degenaar en Lunteren gaan na dit seizoen scheiden. De spits besloot na het zoveelste conflict met trainer Bart Schreuder in te gaan op de interesse van clubs die al langer om zijn diensten vroegen. Uiteindelijk is de keuze gevallen op SDC Putten.

 

Jeroen van der Veer en Wim van Kessel

 

De overgang komt redelijk als verrassing, omdat de veel scorende spits vorig jaar zijn ja-woord had gegeven voor twee seizoenen. Toch was er voor Degenaar geen andere weg meer om de club te verlaten. ,,Ik heb veel aan Lunteren te danken. Ik ben echt een jongen van de vereniging. Toch is er de laatste paar weken veel gebeurd en dat heb ik intern aangekaart. Hier werd amper tot niets mee gedaan, waarna ik tot deze beslissing ben gekomen." 

 

Zo was het geen publiek geheim dat de nummer negen van Lunteren regelmatig botst met trainer Bart Schreuder. ,,Nu is dat niet zo erg, maar dan moet het wel redelijk zijn. Vorige week dinsdag vertelde hij mij opeens dat ik de eerste wedstrijd in de nacompetitie op de bank zou beginnen." 

 

Dat was voor 24-jarige aanvaller de druppel die de emmer deed overlopen. Na een langdurige blessure vocht Degenaar zich terug en speelde hij zelfs enkele wedstrijden met klachten. ,,Dat deed ik voor de club. Hierdoor heb ik dit seizoen toch veertien goals gemaakt en dan vooral in de laatste fase van de competitie. Volgens de berekeningen scoorde ik één doelpunt per 85 minuten." 

 

Toch besloot Schreuder zijn spelers vorige week dinsdag bij elkaar te roepen en wat daar gebeurde, deed Degenaar verbazen. ,,Hij ging volledig uit zijn plaat. Daarbij zei hij ook dat ik niet fit was en daarom op de bank moest zitten. Hij heeft mij zelfs letterlijk gezegd dat ik er niet meer vanuit moest gaan dat ik nog maar één duel voor Lunteren 1 zou spelen." 

 

Diverse hoofdklassers kregen lucht van de onhoudbare situatie in Lunteren en belden Degenaar op. ,,Dat deed mij wel wat", bekent de inwoner van Lunteren. ,,Na mijn seizoen bij Putten had ik besloten weer terug te gaan naar Lunteren. Dat is toch mijn clubje en omdat ik een dochtertje kreeg, wilde ik dichter bij huis voetballen. Blijkbaar zijn de verenigingen mij nog altijd niet vergeten." 

 

De rechtspoot voerde diverse gesprekken, maar uiteindelijk besloot hij zijn hart te volgen en de voorkeur aan Putten te geven. De club waar hij voor zijn terugkeer naar Lunteren ook al speelde. ,,Vanaf het eerste moment was er een klik. Zij waren heel open over hun plannen met mij en dat sprak mij aan." 

 

Toch wil de spits geen lange neus naar Lunteren trekken. Hij hoopt het beste voor de vereniging. ,,99% van de mensen hier gun ik het allerbeste. Lunteren is een prachtige club, maar ik wil voorkomen dat er echt knallende ruzie komt. Daarom heb ik besloten naar Putten te gaan."

 

VERRAST ,,De staf en ik waren compleet verrast en verbaasd door de mededeling van Rick'', reageert Bart Schreuder na de maandagavond training. ,,Zowel van clubs als Rick hadden we niets gehoord dat er plannen of gesprekken waren voor een overstap. Ook al omdat Rick toegezegd had ook komend seizoen voor Lunteren te spelen.''

 

,,Ik wil niet met modder gooien. Dus niet te veel zeggen. Alleen dat ikzelf en de complete staf, waarin allemaal integere en capabele mensen zitten, die al tientallen jaren meelopen binnen het amateur voetbal, er alles aan gedaan hebben om Rick op zijn oude niveau te krijgen. Het feit dat hij zaterdag tegen Den Ham op de bank zat, geeft aan dat het ons niet gelukt is. Terwijl Rick zeker de capaciteiten heeft, in Lunteren 1 te spelen.''

 

Zoals het er nu voor staat zal Rick Degenaar wel het seizoen gewoon afmaken. ,,Hij zit dinsdag gewoon bij de selectie voor de wedstrijd tegen Den Ham''', besluit Bart Schreuder.